Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δύο συμβόλαια μίσθωσης αναμεταδότη για Hellas Sat

Συμβόλαιο μίσθωσης (διάρκειας 1+2 χρόνια) αναμεταδότη με την καναδική εταιρία Τeleglobe για παροχή υπηρεσιών IP στη Μέση Ανατολή, καθώς και συμβόλαιο 5ετίας για μισό αναμεταδότη με ευρωπαϊκή εταιρία, για παροχή υπηρεσιών SCADA, υπέγραψε η Hellas Sat.

Δύο συμβόλαια μίσθωσης αναμεταδότη για Hellas Sat
Συμβόλαιο μίσθωσης (διάρκειας 1+2 χρόνια) αναμεταδότη με τη καναδική εταιρία Τeleglobe για παροχή υπηρεσιών IP στη Μέση Ανατολή, υπέγραψε η εταιρία Hellas Sat.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία αυτή έχει ξεχωριστή σημασία για την Hellas Sat, αφού η καναδική εταιρία αποτελεί ένα από τους κορυφαίους παγκόσμιους προμηθευτές πρόσβασης στο Ίντερνετ (tier 1) και εμπιστεύθηκε το δορυφόρο Hellas –Sat 2, έναντι του PAS-4 της αμερικανικής εταιρίας Panamsat, με την οποία είχε συμβόλαιο μέχρι σήμερα.

Ταυτόχρονα, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, πως η Hellas Sat υπέγραψε επίσης συμβόλαιο διαρκείας 5 ετών για μισό αναμεταδότη με ευρωπαϊκή εταιρία, η οποία θα εγκαταστήσει δίκτυο VSAT για παροχή υπηρεσιών SCADA σε περιοχή άντλησης πετρελαίου στο Περσικό Κόλπο.

Σημειώνεται, πως η πορεία της εταιρίας χαρακτηρίζεται ως ευοίωνη από κύκλους της αγοράς, αφού σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλα μεγάλα συμβόλαια, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με μεγάλες εταιρίες τηλεπικοινωνιών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον μίσθωσης των υπηρεσιών του δορυφόρου.

Οι υπεύθυνοι της εταιρίας, σύμφωνα με το νέο marketing plan, πιστεύουν ότι θα έχουν υλοποιήσει το στόχο που έθεσαν ως τα τέλη του Γενάρη του 2005 και θα έχει επιτευχθεί ποσοστό πληρότητας του δορυφόρου κατά 50%.

Γεγονός, το οποίο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, είναι πολύ σημαντικό, καθώς η εμπορική λειτουργία του δορυφόρου δεν ξεπερνάει τον ένα χρόνο, σε μια αγορά ιδιαίτερα δύσκολη όπου κυριαρχούν εδώ και δεκαετίες παγκόσμιοι δορυφορικοί οργανισμοί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v