Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπαίνουν στην αρένα οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι

Στην αναζήτηση εναλλακτικών πηγών εσόδων, που θα καλύψουν τις μεγάλες απώλειες από τις παραδοσιακές πηγές, στρέφονται οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι που μπαίνουν όλο και δυνατότερα στην τηλεοπτική αρένα.

Μπαίνουν στην αρένα οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι
Στην αναζήτηση εναλλακτικών πηγών εσόδων, που θα καλύψουν τις μεγάλες απώλειες από τις παραδοσιακές πηγές, στρέφονται οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι που μπαίνουν όλο και δυνατότερα στην τηλεοπτική αρένα.

Ο ΟΤΕ, μετά από πολύμηνη αναμονή, ξεκίνησε χθες τη δοκιμαστική εμπορική διάθεση της υπηρεσίας ΟΤΕ TV, την ίδια ώρα η hellas online ανακοίνωσε ότι ξεκινά την λειτουργία της υπηρεσίας hol video club με την οποία ο χρήστης θα μπορεί να παρακολουθεί ταινίες τις οποίες θα επιλέγει και θα παραγγέλνει.

Οι κινήσεις αυτές αποτελούν την απάντηση των δύο εταιρειών στην αδιαμφισβήτητη εως τώρα κυριαρχία της Nova – Forthnet στον εν λόγω χώρο.

ΟΤΕ TV

Ο ΟΤΕ ξεκινά διαθέτοντας κατ’ αρχήν την υπηρεσία ΟΤΕ ΤV σε επιλεγμένους συνδρομητές ωστόσο πολύ σύντομα σχεδιάζεται η έναρξη της εμπορικής διάθεσης.

Με σκοπό να προσελκύσει τηλεοπτικό κοινό ο ΟΤΕ προτίθεται να προσφέρει ανταγωνιστικές τιμές και πληροφορίες αναφέρουν ότι το κόστος για το πλήρες πακέτο θα είναι κάτω από τα 35 ευρώ.

Οι χρήστες αγοράζοντας την υπηρεσία θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δεκάδες τηλεοπτικά κανάλια με ψηφιακό σήμα που καλύπτουν όλες τις θεματικές ενότητες, πρόσβαση σε κανάλια τα οποία εκπέμπουν σε High Definition αλλά και πρόσβαση στα αθλητικά κανάλια του ΟΤΕ.

Το σύνολο των συνδρομητών του ΟΤΕ θα έχει πρόσβαση στην συγκεκριμένη υπηρεσία μόλις ξεκινήσει η εμπορική διάθεση ενώ θα χρειαστεί να προμηθευτεί και τον ειδικό εξοπλισμό.

Hellas online

Παρούσα στην εν λόγω αγορά δηλώνει και η hellas online η οποία ανακοίνωσε τη διάθεση της υπηρεσίας «hol video club». Η συγκεκριμένη υπηρεσία video on demand προσφέρει στους συνδρομητές ADSL της hellas online πρόσβαση σε μία πλούσια ταινιοθήκη απ’ όπου μπορούν να επιλέξουν και να παρακολουθούν την ταινία που θέλουν, χωρίς διαφημίσεις, με κόστος που ξεκινά από 2,99 ευρώ ανά ταινία, αλλά και ολόκληρους κύκλους επεισοδίων από τηλεοπτικές σειρές.

Η υπηρεσία “hol my tv” στην οποία περιλαμβάνεται και το “hol video club” προσφέρεται, όπου είναι τεχνικά εφικτό, με κόστος 8 ευρώ το μήνα και δωρεάν εξοπλισμό. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι προσφέρονται στον χρήστη και δυνατότητες όπως είναι η λειτουργία γονικού ελέγχου κλπ.

Nova – Forthnet

Οι κινήσεις αυτές από την πλευρά των τηλεοπτικών παρόχων αναμένεται να δημιουργήσουν νέο ενδιαφέρον στο τηλεοπτικό τοπίο. Σε κάθε περίπτωση πάντως δύσκολη θεωρείται η αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Nova – Forthnet η οποία δρέπει ήδη τους καρπούς της επέκτασης της συμφωνίας της με την Super League στην οποία προχώρησε τον Αύγουστο.

Οι αγώνες του πρωταθλητή Ολυμπιακού που προστέθηκαν στο ρόστερ της εταιρείας έχουν ενισχύσει σημαντικά την ροή εγγραφής νέων συνδρομητών.

Όπως σημειώνεται από την πλευρά της εταιρείας η εν λόγω συμφωνία εξασφαλίζει την «θωράκιση» της εταιρείας απέναντι στον ανταγωνισμό και ιδίως στον ΟΤΕ καθώς το εγχώριο πρωτάθλημα θεωρείται ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά στην μάχη περιεχόμενου της συνδρομητικής τηλεόρασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v