Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σύλληψη δύο υπαλλήλων της Intralot Italia

Νέο σκάνδαλο «στημένων» στο ιταλικό ποδόσφαιρο, στο οποίο εμπλέκονται και υπάλληλοι της θυγατρικής της ελληνικής Intralot στη χώρα.

Σύλληψη δύο υπαλλήλων της Intralot Italia
Νέο σκάνδαλο "στημένων" στο ιταλικό ποδόσφαιρο, στο οποίο εμπλέκονται και υπάλληλοι της θυγατρικής της ελληνικής Intralot στη χώρα.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η "Ελευθεροτυπία", ο αναπληρωτής εισαγγελέας της Νάπολης, κ. Ροζάριο Καντέλμο, έχει στα χέρια του και επεξεργάζεται στοιχεία για 150 ύποπτα παιχνίδια από το 2007 μέχρι σήμερα.

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση και ήδη έχουν συλληφθεί δύο αξιωματούχοι της Intralot Italia, οι κ. Μαουρίτσο Λόπες και Αντόνιο Ντε Σιμόνε, ενώ η εισαγγελία κάνει λόγο για συμμετοχή μελών της ιταλικής μαφίας, της διάσημης Καμόρα, στο κύκλωμα.

Στη λίστα με τους στημένους αγώνες συμπεριλαμβάνονται και δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια ελληνικών ομάδων, αυτό της Νάπολι με τον Πανιώνιο στις 27 Ιουλίου 2008 για το Κύπελλο Ιντερτότο και εκείνο του Παναθηναϊκού με την Ντιναμό Τιφλίδας στις 30 Ιουλίου 2008 για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τι δηλώνει η Intralot

Διευκρινίσεις αναφορικά με τις συλλήψεις δύο υπαλλήλων της, ενός πρώην και ενός νυν, δίνει η Ιntralot Italia. Δεν αποτελεί αντικείμενο έρευνας η εταιρία, σημειώνει, καθώς δεν εμπλέκεται σε παράνομες πράξεις.

Ειδικότερα, η Ιntralot Italia σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

"Με αφορμή χθεσινά δημοσιεύματα του Τύπου που αφορούσαν στην προσωρινή κράτηση ενός νυν και ενός πρώην υπαλλήλου της εταιρίας στην Ιταλία, για φερόμενη εμπλοκή τους σε παράνομες δραστηριότητες, η Intralot Italia δηλώνει και διευκρινίζει ότι η εταιρία δεν αποτελεί αντικείμενο έρευνας, καθώς δεν εμπλέκεται σε καμία παράνομη πράξη. Επιπλέον, η εταιρία δεν φέρει ευθύνη για οποιοδήποτε τυχόν παράπτωμα των δύο ατόμων στις προσωπικές τους δραστηριότητες.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται από τον αντιεισαγγελέα, κ. Rosario Cantelmo, ο οποίος δήλωσε σήμερα στα ιταλικά μέσα ότι 'η Intralot δεν σχετίζεται με την έρευνα και δεν υπάρχει καμία υποψία για την εταιρία'. Όπως τονίστηκε από την Εισαγγελία της Νάπολης, με την οποία η εταιρία συνεργάζεται από την έναρξη της έρευνας, οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον νυν και στον πρώην υπάλληλο της εταιρίας (για γεγονότα που συνέβησαν το 2008) δεν σχετίζονται με 'στημένα παιχνίδια', όπως λανθασμένα μεταφέρθηκε από μερίδα του Τύπου.

Η Intralot Italia έθεσε αμέσως σε ισχύ όλες τις εσωτερικές διαδικασίες σύμφωνα με τον κανονισμό της, προκειμένου να εντοπίσει οποιαδήποτε παράνομη συμπεριφορά, και διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, προκειμένου να διαφυλάξει τα συμφέροντα και τη φήμη της.

Μολονότι ο υπάλληλος της εταιρίας αφέθηκε σήμερα (24/9/2011) ελεύθερος με δικαστική απόφαση, η εταιρία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα πειθαρχικά μέτρα και τον έχει παύσει από τα καθήκοντά του, καθώς εξελίσσεται η έρευνα. Η συνεργασία της εταιρίας με τον πρώην υπάλληλό της έχει διακοπεί από τον Δεκέμβριο του 2008.

Η Intralot λειτουργεί με επιτυχία προς την επίτευξη των στρατηγικών της στόχων στην Ιταλία και θα συνεχίσει να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στην τοπική αγορά, όπως άλλωστε κάνει και από την έναρξη της λειτουργίας της, γεγονός που την έχει καταστήσει τη μεγαλύτερη μη ιταλική εταιρία στοιχηματισμού στη χώρα".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v