Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ridenco: Ακαρπη η συνδιαλλαγή με τους πιστωτές

Σε νέο αναθεωρημένο σχέδιο αναδιάρθρωσης προσανατολίζεται η εισηγμένη Ridenco σύμφωνα με τον ισχυρισμό των νομικών εκπροσώπων της ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Ridenco: Ακαρπη η συνδιαλλαγή με τους πιστωτές
Σε νέο αναθεωρημένο σχέδιο αναδιάρθρωσης προσανατολίζεται η εισηγμένη Ridenco σύμφωνα με τον ισχυρισμό των νομικών εκπροσώπων της ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Η εισηγμένη ζήτησε και έλαβε χθες παράταση έως τις 23 Νοεμβρίου για να παρουσιάσει εξελίξεις όσον αφορά την αίτηση συνδιαλλαγής με τους πιστωτές της αλλά και το νέο, ίσως πειστικότερο, σχέδιο ανασυγκρότησης της.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης της εταιρείας τον Ιούνιο, στέλεχος της διοίκησης είχε αναφέρει σαφώς ότι η επιβίωση της εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την έκβαση της συνδιαλλαγής, χωρίς να διευκρινίσει ποια είναι η πρόταση της εταιρείας (την οποία επεξεργαζόταν η Deloitte) προς πιστωτές, τράπεζες και προμηθευτές, ούτε αν από πλευράς των βασικών μετόχων προβλέπεται η διενέργεια κινήσεων αύξησης της κεφαλαιακής επάρκειας της.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος έχει χάσει τα συμβόλαια αντιπροσώπευσης που διέθετε με τις διεθνείς φίρμες (Timberland, Nautica και LaMartina), αφήνοντας ουσιαστικά την Ridenco χωρίς αντικείμενο, αλλά με ομώνυμο λιανικό δίκτυο σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Εως το καλοκαίρι, τα καταστήματα λειτουργούσαν με στοκ παλαιότερων σεζόν και με εμπορεύματα, τα οποία αγοράστηκαν με μετρητά, καθώς οι πιστώτριες τράπεζες δεν εκδίδουν εγγυητικές στην Ridenco, μετά και την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99.

Η εταιρεία κινείται νομικά έναντι της Timberland, της Nautica και της LaMartina, χωρίς ωστόσο να διευκρινιστεί ποια είναι τα νομικά επιχειρήματα που θα χρησιμοποιεί η Ridenco, η οποία απώλεσε τα δικαιώματα αντιπροσώπευσης όταν εμφάνισε αδυναμία να τηρήσει τους όρους των συμβάσεων με τις εν λόγω διεθνείς εταιρείες ένδυσης.

Σε ότι αφορά την αναδιάρθρωση του δικτύου καταστημάτων, ήδη έχουν κλείσει οι θυγατρικές σε Εσθονία και Τσεχία, ακολούθησαν οι άλλοτε «δυνατές» θυγατρικές σε Ρουμανία και Ιταλία, ενώ άγνωστη παραμένει η τύχη των καταστημάτων σε Ουγγαρία, Τουρκία, Κύπρο, Ισπανία, αλλά και στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2011 ο κύκλος εργασιών του ομίλου εμφάνισε πτώση κατά 46,5%. Οσον αφορά τον κύκλο εργασιών εξωτερικού παρουσίασε και αυτός μείωση κατά 35,8% λόγω της διακοπής λειτουργίας καταστημάτων κύρια σε Ιταλία και Ρουμανία.

Οι επιτευχθείσες οικονομίες κατά 5,22 εκατ. ευρώ περίπου από τα έξοδα διοίκησης και διάθεσης σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2010 δεν κατέστη δυνατό να αντισταθμίσουν τις αρνητικές επιπτώσεις από την μείωση του κύκλου εργασιών και την συναρτώμενη συρρίκνωση μικτού κέρδους, με αποτέλεσμα ο όμιλος να παρουσιάσει ζημίες της τάξης των 5,7 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 1,2 εκατ. ευρώ περίπου σε λειτουργικό επίπεδο (ΕΒΙΤDΑ) και αύξηση των ζημιών του μετά από φόρους στα 15,8 εκατ. ευρώ περίπου έναντι ζημιών 4,19 εκατ. ευρώ περίπου για το πρώτο εξάμηνο του 2010.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v