Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Σήμερα οι απαντήσεις στην ΟΜΕ για εργασιακά

Όλο και πιο κοντά έρχεται η μονομερής υιοθέτηση αλλαγών στα εργασιακά θέματα του ΟΤΕ από τη διοίκηση του Οργανισμού. Η διαπραγμάτευση με τους εργαζομένους που εξελίσσεται δεν έχει φέρει κανένα αποτέλεσμα.

ΟΤΕ: Σήμερα οι απαντήσεις στην ΟΜΕ για εργασιακά
Όλο και πιο κοντά έρχεται η μονομερής υιοθέτηση αλλαγών στα εργασιακά θέματα του ΟΤΕ από τη διοίκηση του Οργανισμού. Η διαπραγμάτευση με τους εργαζομένους, που εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα, δεν έχει φέρει κανένα αποτέλεσμα και σήμερα αναμένεται ότι η διοίκηση θα απαντήσει στην ΟΜΕ-ΟΤΕ επί των προτάσεων που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι για τη μείωση του κόστους προσωπικού.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ίδιων των εργαζομένων, οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί έχουν ετήσιο ταμειακό όφελος ύψους περίπου 15 εκατομμύριων ευρώ, ποσό που, όπως όλα δείχνουν, δεν θα κριθεί ικανοποιητικό από τη διοίκηση του ΟΤΕ, η οποία πρέπει τώρα να πάρει αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν προτείνει πάγωμα των μισθών για διετή περίοδο, μείωση των μισθών στα ανώτερα και ανώτατα διοικητικά κλιμάκια, εξορθολογισμό της λειτουργίας των θυγατρικών αλλά και μείωση της διαφημιστικής δαπάνης.

Από τις προτάσεις αυτές, όμως, εκτιμάται ότι είναι αδύνατον να επιτευχθεί εξοικονόμηση ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να μπουν τα θεμέλια για την εξοικονόμηση 300 εκατομμυρίων σε βάθος τριετίας, όπως επιθυμεί η μητρική του ΟΤΕ.

ΟΜΕ-ΟΤΕ: Δεν μπορούμε να συζητήσουμε μεγαλύτερες περικοπές

Από την πλευρά της ΟΜΕ-ΟΤΕ, πηγές τονίζουν ότι δεν είναι δυνατόν οι εργαζόμενοι να δεχτούν τη συζήτηση για περαιτέρω περικοπές, παρότι αναγνωρίζεται πως είναι εξαιρετικά πιθανό ότι η διοίκηση θα προχωρήσει μονομερώς στην εφαρμογή των μέτρων εκείνων που εκτιμά ότι θα έχουν σημαντική απόδοση, όπως π.χ. η εφαρμογή εβδομάδας τεσσάρων ημερών.

Μεταξύ άλλων, η διοίκηση αναμένεται να ενημερώσει σήμερα τους εργαζομένους ότι όφελος περίπου 80 εκατομμυρίων ευρώ θα προκύψει από τη μείωση των αποδοχών όλων των εργαζομένων κατά 10%, το πάγωμα των ωριμάνσεων αλλά και τις αλλαγές που προωθούνται στον Λογαριασμό Νεότητας.

Σε ό,τι αφορά την πρόταση των εργαζομένων για περικοπές στους μισθούς των υψηλόβαθμων στελεχών, η διοίκηση αναμένεται να επισημάνει ότι έχει ήδη προχωρήσει σε αυτές τις περικοπές με δική της πρωτοβουλία, ενώ επίσης έχει προβεί σε σημαντική μείωση κατά 30% των ποσών που κατευθύνονται για την κάλυψη των διαφημιστικών ενεργειών.

Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΤΕ, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη, είναι εξαιρετικά πιθανό να υπάρξουν εξελίξεις σε ό,τι αφορά τις τελικές αλλαγές που θα προχωρήσουν στα εργασιακά θέματα. Από την πλευρά της εταιρίας, πάντως, επισημαίνεται με έμφαση ότι δεν είναι δυνατόν η συζήτηση να συνεχίζεται εσαεί χωρίς να καταλήγει σε αποτέλεσμα, την ώρα όπου τα προβλήματα του Οργανισμού όχι μόνο παραμένουν αλλά μεγεθύνονται κιόλας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v