Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΣΙΝ: Πώληση 3 επιχειρηματικών μονάδων

Την πώληση τριών επιχειρηματικών μονάδων αποφάσισε η χθεσινή (20 Οκτωβρίου) έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Delta Singular σε κοινοπρακτικό σχήμα του οποίου ηγείται ο κ. Τσάτσος, έναντι 26,5 εκατ. ευρώ. Κεφαλαιουχικά κέρδη 6,5 εκατ. ευρώ από την εν λόγω πώληση προβλέπει η Marfin Analysis για την Alpha Bank.

ΔΕΣΙΝ: Πώληση 3 επιχειρηματικών μονάδων
Την πώληση τριών επιχειρηματικών μονάδων αποφάσισε η χθεσινή (20 Οκτωβρίου) έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Delta Singular σε κοινοπρακτικό σχήμα του οποίου ηγείται ο κ. Τσάτσος έναντι 26,5 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Marfin Analysis στο πρωινό της report πρόκειται για τις Singular Software, Delta Singular Systems Intergrator και Singular Retail Business.

Όπως και στην περίπτωση της πώλησης της Delta Singular Outsourcing Services προς την First DATA, απόφαση της γενικής συνέλευσης περιλαμβάνει κεφαλαιουχικά κέρδη για την Alpha Bank, καθώς συμμετέχει κατά 38% στην Delta Singular, αναφέρει η Marfin Analysis.

Σε αυτό το πλαίσιο η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως εκτιμά ότι από την πώληση των τριών μονάδων της Delta Singular θα προκύψουν κεφαλαιουχικά κέρδη ύψους 6,5 εκατ. ευρώ για την Alpha Bank, χωρίς όμως να επηρεάσουν την κερδοφορία της Τράπεζας.

Με την ολοκλήρωση της εν λόγω πώλησης απομένει η απορρόφηση των υπόλοιπων στοιχείων ενεργητικού της Delta Singular από την Alpha Bank (όπως ακίνητα, αλλά και η συμμετοχή της σε εταιρίες όπως η Space και η Byte), καταλήγει η Marfin Analysis.

Η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε επίσης τη χορήγηση αδείας, σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου και της γενικής διευθύνσεως ή και σε διευθυντές να μετέχουν σε διοικητικά συμβούλια ή στη διεύθυνση εταιριών που επιδιώκουν παρόμοιους σκοπούς.

Παράλληλα, επικυρώθηκε η εκλογή του ανεξάρτητου μέλους του διοικητικού συμβουλίου κ. Αθανασίου Μηλιά, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος κ.Μιχάλη Μαρίνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v