Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Sprider: Ανάκαμψη λόγω καλοκαιρινών εκπτώσεων

Ένα καλό εκπτωτικό δίμηνο που αναμένεται να τονώσει συνολικά τις επιδόσεις της αλυσίδας στο γ’ τρίμηνο διήνυσε η Sprider Stores τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Sprider: Ανάκαμψη λόγω καλοκαιρινών εκπτώσεων
Ένα καλό εκπτωτικό δίμηνο που αναμένεται να τονώσει συνολικά τις επιδόσεις της αλυσίδας στο γ’ τρίμηνο διήνυσε η Sprider Stores τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Συγκεκριμένα, η μείωση πωλήσεων περιορίστηκε στο 10% τον Ιούλιο, ενώ τον Αύγουστο παρουσιάστηκε οριακή αύξηση κατά 1%-2%, αντισταθμίζοντας ελαφρώς την πτώση των πωλήσεων που άγγιξε το 18% για το σύνολο του α’ εξαμήνου.

Σημειώνεται ότι στο πρώτο μισό του έτους οι λιανικές πωλήσεις του ομίλου Sprider παρουσίασαν πτώση κατά 13%, αλλά λόγω μη επαναλαμβανόμενων χονδρικών πωλήσεων που είχαν ενσωματωθεί στο περυσινό α’ εξάμηνο, η συνολική πτώση τζίρου άγγιξε το 18%.

Παρά τις θετικές ενδείξεις των θερινών μηνών, που τοποθετούν της επιδόσεις της Sprider πάνω από το μέσο όρο της αγοράς ένδυσης που υποχωρεί σε ποσοστό άνω του 20%, ο Σεπτέμβριος εμφανίζεται αδύναμος.

Η διοίκηση δε της εταιρίας αδυνατεί να προβλέψει τις εξελίξεις στο δ’ τρίμηνο του έτους καθώς η διαρκής επιβολή νέων μέτρων και η αβεβαιότητα για την οικονομική εξέλιξη της χώρας έχει περιορίσει την προγνωστική δυνατότητα της.

Σ’αυτό το περιβάλλον η εταιρία προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της ζήτησης, παγώνοντας οποιαδήποτε επέκταση, και συνεχίζοντας να μετρά κάθε γραμμή κόστους. Μετά τη μείωση μισθών κατά 20% στο προσωπικό του ομίλου -από την οποία αναμένει εξοικονόμηση 5 εκατ. ευρώ περίπου σε ετήσια βάση - συνεχίζει να εξετάζει τον εξορθολογισμό του δικτύου της.

Σύντομα αναμένεται το κλείσιμο ενός ακόμη καταστήματος στην Ελλάδα (έχουν ήδη προηγηθεί 2 κλεισίματα μη αποδοτικών σημείων μέσα στο 2011), ενώ αξιολογείται η παρουσία σε Βουλγαρία και Ρουμανία, όπου οι αγορές παρουσιάζουν σημαντική υποχώρηση.

Παράλληλα, επιχειρεί να προστατεύσει το μικτό περιθώριο κέρδους της το οποίο μειώθηκε κατά 4,6% μονάδες σε σχέση με το περυσινό εξάμηνο εξαιτίας τόσο της απορρόφησης των αυξήσεων του ΦΠΑ, όσο και του αυξημένου κόστους των προιόντων (λόγω της σημαντικής ανατίμησης του βαμβακιού).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v