Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Εργο για ΙΚΑ από την ABC Professional

Εργο του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) που αφορά στην προσωποποίηση και έκδοση των Ευρωπαϊκών Καρτών Ασφάλισης Ασθενείας (ΕΚΑΑ), ανέλαβε η ABC Professional Services μέλος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, μετά από διαγωνισμό.

Πειραιώς: Εργο για ΙΚΑ από την ABC Professional
Εργο του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) που αφορά στην προσωποποίηση και έκδοση των Ευρωπαϊκών Καρτών Ασφάλισης Ασθενείας (ΕΚΑΑ), ανέλαβε η ABC Professional Services μέλος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, μετά από διαγωνισμό.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η κάρτα εξασφαλίζει την παροχή αναγκαίας περίθαλψης σε περίπτωση ιατρικής ανάγκης, κατά την προσωρινή διαμονή του ασφαλισμένου σε συγκεκριμένες χώρες.

Η ABC Professional Services, διαθέτει ένα σύγχρονο Κέντρο Επεξεργασίας Καρτών, με υψηλές προδιαγραφές τόσο σε επίπεδο τεχνολογικών συστημάτων, όσο και ασφαλείας.

Το Κέντρο Επεξεργασίας χρησιμοποιείται για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων της εταιρείας στον τομέα της επεξεργασίας χρεωστικών / πιστωτικών καρτών, αλλά και για την παροχή υπηρεσιών outsourcing, φιλοξενίας (hosting), κλπ και αποτελεί ένα από τα ελάχιστα πλήρως οργανωμένα αντίστοιχα κέντρα στην Ελλάδα.

H σύμβαση που υπέγραψε το ΙΚΑ αφορά την έκδοση 55.000 καρτών και έχει διάρκεια μέχρι τον Φεβρουάριο του 2005.

Στα πλαίσια της σύμβασης αυτής η ABC ανέλαβε:



* Την προμήθεια PVC καρτών, συμβατών με το διεθνές πρότυπο ISO 7811-2 και την προμήθεια των σχετικών φακέλων και συνοδευτικών εντύπων.



* Την παροχή υπηρεσίας θερμικής εκτύπωσής των καρτών με τα μεταβλητά στοιχεία των κατόχων των καρτών, τα οποία θα παραδίδονται από το ΙΚΑ στην ABC σε ηλεκτρονική μορφή.

* Την εκτύπωση συνοδευτικής επιστολής ως προς την χρήση και την λειτουργία της κάρτας.

* Την επικόλληση των καρτών σε έντυπο διάστασης Α4 (συνοδευτική επιστολή) και την εμφακέλλωση τους μαζί με τα συνοδευτικά έντυπα.

* Την τήρηση και ενημέρωση εφαρμογής αρχειοθέτησης των καρτών, που η ABC προσωποποιεί για το ΙΚΑ και την ηλεκτρονική αποστολή αρχείου στοιχείων εκτύπωσης στην αρμόδια υπηρεσία του ΙΚΑ.

Η διαδικασία που έχει συμφωνηθεί με το ασφαλιστικό ίδρυμα προβλέπει ότι η Μονάδα Έκδοσης και Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Καρτών του ΙΚΑ, συλλέγει τις νέες ”Αιτήσεις Έκδοσης ΕΚΑΑ”, ενώ στη συνέχεια αποστέλλει σε καθημερινή βάση στην ABC ηλεκτρονικό αρχείο με τα απαραίτητα ασφαλιστικά στοιχεία των αιτούντων.

Η ABC έχει αναπτύξει εφαρμογή αρχειοθέτησης για τις κάρτες που προσωποποιεί για το ΙΚΑ. Καθημερινά παραλαμβάνει το ηλεκτρονικό αρχείο του ιδρύματος, καταχωρεί αυτόματα τα δεδομένα στην εφαρμογή και προβαίνει στην εκτύπωση των καρτών και της συνοδευτικής επιστολής, στην οποία επικολλά την κάρτα καθώς και στην εμφακέλλωση.

Η όλη διαδικασία ολοκληρώνεται έως το τέλος της επόμενης εργάσιμης ημέρας, από την ημέρα που η ABC λαμβάνει το αρχείο καρτών, οπότε και παραδίδονται στην εταιρεία ταχυμεταφορών ACS οι φάκελοι, μαζί με αναλυτική κατάσταση με τα απαραίτητα στοιχεία των αντιστοίχων ασφαλισμένων, για την διανομή τους.

H ABC αναγνωρίζει ότι τα στοιχεία που αποστέλλονται από το ΙΚΑ αποτελούν προσωπικά δεδομένα των ασφαλισμένων και ως εκ τούτου λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να τηρείται η κείμενη νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v