ΟΠΑΠ: Χαμηλότερο το τίμημα για φρουτάκια

Μελέτη στους συμβούλους αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ ανέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση, προκειμένου να προσδιοριστεί το τίμημα ανά VLT που θα κληθεί να πληρώσει ο οργανισμός για τη σχετική άδεια στο Δημόσιο.

ΟΠΑΠ: Χαμηλότερο το τίμημα για φρουτάκια
Μελέτη στους συμβούλους αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ ανέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση, προκειμένου να προσδιοριστεί το τίμημα ανά VLT που θα κληθεί να πληρώσει ο οργανισμός για τη σχετική άδεια στο Δημόσιο.

Η Deutsche Bank και η Εθνική αναμένεται να παραδώσουν τη σχετική μελέτη εντός των προσεχών εβδομάδων, καθώς μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου ή το αργότερο μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Οκτωβρίου θα πρέπει να ολοκληρωθεί η παραχώρηση άδειας εκμετάλλευσης για 35.000 VLTs στον ΟΠΑΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΟΠΑΠ θα πληρώσει τίμημα ανά μηχάνημα χαμηλότερο των 15.000 ευρώ, αριθμό που χρησιμοποιεί ως ενδεικτικό η αγορά, καθώς σε αυτήν την τιμή είχε πρόσφατα παραχωρήσει το ιταλικό δημόσιο αντίστοιχη άδεια για φρουτάκια.

Στόχος της κυβέρνησης, όπως διαμηνύουν κύκλοι του υπουργείου, δεν είναι να απομυζήσει το σύνολο της ρευστότητας του οργανισμού, αλλά να επιδιώξει από τη μία την εξασφάλιση ισχυρότερων μελλοντικών εσόδων και από την άλλη την επίτευξη του φετινού στόχου εσόδων από αποκρατικοποιήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι από τον ΟΠΑΠ η κυβέρνηση προσδοκά να αντλήσει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από αποκρατικοποιήσεις που πρέπει να εγγράψει έως το τέλος του μήνα, καθώς εκκρεμούν η επέκταση της άδειας μονοπωλίου και η παραχώρηση της άδειας των VLTs.

Αν το τίμημα ανά μηχάνημα VLT είναι μικρότερο των 15.000 ευρώ, τότε είναι πιθανόν να υπάρξει μείωση στον στόχο για έσοδα από αποκρατικοποιήσεις έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ και η πώληση των κρατικών λαχείων έχει μετατεθεί για τον Νοέμβριο.

Χρ.Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v