Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Διορία ως αύριο για τα εργασιακά

Τις προτάσεις τους θα πρέπει να καταθέσουν ως αύριο οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ για τη μείωση του εργασιακού κόστους αλλά και την αύξηση της παραγωγικότητας που επιδιώκει η διοίκηση του Οργανισμού.

ΟΤΕ: Διορία ως αύριο για τα εργασιακά
Τις προτάσεις τους θα πρέπει να καταθέσουν ως αύριο οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ για τη μείωση του εργασιακού κόστους αλλά και την αύξηση της παραγωγικότητας που επιδιώκει η διοίκηση του Οργανισμού.

Η παράταση που τους είχε δοθεί από τη διοίκηση ώστε να προσκομίσουν τις προτάσεις τους λήγει αύριο, αφού έως το τέλος Αυγούστου, οπότε και έληξε η πρώτη διορία, η ΟΜΕ-ΟΤΕ δεν είχε καταθέσει καμία πρόταση για το συγκεκριμένο θέμα, υποστηρίζοντας ότι στις προτεραιότητές της προηγούνταν η επίλυση του προβλήματος που δημιουργήθηκε με το κλείσιμο των 138 καταστημάτων του ΟΤΕ.

Σε περίπτωση όπου ούτε αυτήν τη φορά η πλευρά των εργαζομένων καταθέσει κάποια δέσμη προτάσεων, με την υλοποίηση των οποίων να μειώνεται το εργασιακό κόστος του Οργανισμού, η διοίκηση εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει μονομερώς στην υιοθέτηση κάποιων από εκείνες που έχει ήδη καταθέσει στους εργαζομένους.

Η διοίκηση θεωρεί ότι τα περιθώρια διαλόγου για το ζήτημα αυτό έχουν πλέον εξαντληθεί, με δεδομένη την απροθυμία της ΟΜΕ-ΟΤΕ να συμμετάσχει σε τέτοια συζήτηση, την ώρα όπου τα οικονομικά προβλήματα του ΟΤΕ όχι μόνο παραμένουν άλυτα αλλά οξύνονται κιόλας.

Η διοίκηση του ΟΤΕ προσανατολίζεται στη μείωση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας με την υιοθέτηση τεσσάρων ημερών εργασίας και ταυτόχρονα στην περικοπή κατά 10% του μισθού των εργαζομένων.

Θα πρέπει βέβαια να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη πρόταση, που έχει τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από τα μέσα του καλοκαιριού, απορρίπτεται από τους εργαζομένους, ωστόσο η διοίκηση θεωρεί ότι, υπό προϋποθέσεις που θα τους προσφέρουν και κάποια θετικά, μπορεί να εφαρμοστεί.

Από τους εργαζομένους απορρίπτεται επίσης και το ενδεχόμενο άρσης της μονιμότητας για όσους υπηρετούν στον ΟΤΕ από πριν από το 2005. Πρόκειται για ένα θέμα που αφορά περίπου στο 70% του προσωπικού που έχει προσληφθεί στην εταιρία πριν από την υιοθέτηση του νέου κανονισμού.

Αντίθετα, οι εργαζόμενοι εμφανίζονται διατεθειμένοι να δεχτούν πάγωμα των μισθών τους, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα θίγονται τα δικαιώματα όσων έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v