Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκδοση υβριδικού κεφαλαίου από Εθνική

Ολοκληρώθηκε σήμερα η έκδοση υβριδικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, που θα διατεθεί στις κεφαλαιαγορές της Ασίας και της Ευρώπης. Η έκδοση περιλαμβάνει τίτλους σε ευρώ και δολάριο, ύψους 350 εκατ. και 150 εκατ. αντίστοιχα.

Εκδοση υβριδικού κεφαλαίου από Εθνική
Ολοκληρώθηκε σήμερα η έκδοση υβριδικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, που θα διατεθεί στις κεφαλαιαγορές της Ασίας και της Ευρώπης.

Πρόκειται για τη πρώτη έκδοση υβριδικού κεφαλαίου Ελληνικής τράπεζας που αποσπά το επενδυτικό ενδιαφέρον των private banks της Ασίας και της Ευρώπης.

Oπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η έκδοση περιλαμβάνει τίτλους σε ευρώ και δολάριο, ύψους 350 εκατ. και 150 εκατ αντίστοιχα. Οι τίτλοι δεν έχουν ημερομηνία λήξης (perpetual), ενώ η Τράπεζα διατηρεί το δικαίωμα πρόωρης εξόφλησης μετα την πάροδο 10ετίας.

Καινοτόμος χαρακτηρίζεται και ο τρόπος υπολογισμού της απόδοσης, που δεν στηρίζεται στο Euribor, αλλά στην απόδοση του δεκαετούς Swap (CMS).

Ειδικά για τον πρώτο χρόνο η απόδοση προσδιορίστηκε στο ιδιαίτερα ελκυστικό επίπεδο του 6,25% για το ευρώ και 6,75% για το δολάριο.

Μετά τον πρώτο χρόνο, η απόδοση θα προκύπτει με βάση το 10ετές swap rate πλέον 0,125% με μέγιστη απόδοση 8%.

Η ”μοναδικότητα” της συγκεκριμένης έκδοσης Εθνικής Τράπεζας συνίσταται και στο γεγονός ότι, όπως επισημαίνει η τράπεζα, επενδυτές δεν είναι μόνο θεσμικοί του εξωτερικού, αλλά και μεγάλες διεθνείς private banks στην Ασία και την Ευρώπη, που για πρώτη φορά επενδύουν κεφάλαια πελατών τους σε υβριδικούς τίτλους Ελληνικής τράπεζας.

Ιδιαίτερη συμβολή στην επιτυχία της έκδοσης είχε η επιτυχημένη διάθεση των τίτλων στη διεθνή πελατεία του private banking της ΕΤΕ. Ακολούθως η ζήτηση για τους υβριδικούς τίτλους της ΕΤΕ υπερκάλυψε σημαντικά την προσφορά, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η εν λόγω έκδοση που έκλεισε σήμερα με την ολοκλήρωση του Βιβλίου Προσφορών και την ενημέρωση των διεθνών επενδυτών, είναι το αποτέλεσμα ευρύτατων road shows που διενεργήθηκαν στην Ασία (Σιγκαπούρη, Χογκ- Κογκ) και στην Ευρώπη (Γενεύη, Λουξεμβούργο, Μόντε Κάρλο, Αμστερνταμ) προς μεγάλους διεθνείς οργανισμούς, καταλήγει στηνα ανακοίνωσή της η Εθνική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v