Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγχώνευση Euroline με Marfin Global Investments

Τη συγχώνευση με απορρόφηση της Marfin Global Investments ΑΕΕΧ από την Eurοline ΑΕΕΧ αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια των δυο εταιριών. Ως ημερομηνία ισολογισμών μετασχηματισμού ορίσθηκε η 31η Οκτωβρίου 2004.

Συγχώνευση Euroline με Marfin Global Investments
Τη συγχώνευση με απορρόφηση της Marfin Global Investments ΑΕΕΧ από την Eurοline ΑΕΕΧ αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια των δυο εταιριών.



Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συγχώνευση, που τελεί υπό την έγκριση των μετόχων των δύο εταιρειών θα γίνει με αποτίμηση ίση με την εσωτερική αξία του χαρτοφυλακίου τους και θα δημιουργήσει μια νέα εταιρεία με χαρτοφυλάκιο ύψους περίπου 25 εκατ. ευρώ.



Ως κοινή ημερομηνία ισολογισμών μετασχηματισμού ορίσθηκε η 31η Οκτωβρίου 2004, ενώ όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η σχέση ανταλλαγής των μετοχών των 2 εταιριών πρόκειται να καθορισθεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία.



Η νέα εταιρεία θα επενδύει κυρίως σε μετοχές, ομόλογα και άλλα επενδυτικά προϊόντα στην ελληνική και τις διεθνείς αγορές, με σημαντικό κριτήριο, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα άμεσης ρευστοποίησης των επενδύσεών της ώστε να μπορεί να εκμεταλλεύεται αποτελεσματικά τις διακυμάνσεις (volatility) των αγορών.



Τέλος, σημειώνεται πως η διαχείριση του χαρτοφυλακίου και των δύο εταιριών γίνεται σήμερα από τη Marfin Global Asset Management ΑΕΠΕΥ.

Στο μετοχικό κεφάλαιο της Euroline, σύμφωνα με το μετοχολόγιο της 18ης Οκτωβρίου, συμμετέχει η Marfin Financial Group με 47,035%, η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος με ποσοστό 6,87%, ενώ οι κ. Αθανασούλης και Βαλσαμίδης κατέχουν από 6,3% ο καθένας.

Ακόμα, η Eureko κατέχει το 5,22%, ενώ ο κ. Τζώρτζης Θεώδορος και η Deutsche Bank μετέχουν στην εταιρία με ποσοστό χαμηλότερο του 5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v