Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Ανταλλαγή εξωδίκων με Lannet (update)

Εξώδικο προς τις εταιρίες Lannet και Algonet απέστειλε, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, χθες ο ΟΤΕ ζητώντας τους να υποβάλουν 3 ημερών εγγυητικές επιστολές προκειμένου να συνεχίσουν τη λειτουργία τους. Με εξώδικο απάντησε η Lannet.

ΟΤΕ: Ανταλλαγή εξωδίκων με Lannet (update)
του Σταμάτη Ζαχαρού

Εξώδικο προς τις εταιρίες Lannet και Algonet απέστειλε, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, χθες ο ΟΤΕ ζητώντας τους να υποβάλουν εντός 3 ημερών εγγυητικές επιστολές προκειμένου να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

Σε απάντηση η Lannet απέστειλε και αυτή εξώδικο προς τον ΟΤΕ.

Εξώδικο έλαβε σύμφωνα με άλλες πηγές και η εταιρία Teledom, η οποία μάλιστα προσέφυγε άμεσα στην ΕΕΤΤ και ζήτησε τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων ώστε να μην προχωρήσει ο ΟΤΕ στη διακοπή των κυκλωμάτων.

Η υπόθεση εκδικάζεται την προσεχή Πέμπτη, την ημέρα που έπρεπε να κατατεθούν οι εγγυητικές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Οργανισμός έχει ζητήσει την υποβολή ανάλογων επιστολών από όλους τους εναλλακτικούς παρόχους μέχρι το τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εσπευσμένη αυτή κίνηση του ΟΤΕ εναντίον των δυο προαναφερθεισών εταιριών αιτιολογείται, καθώς οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις έχουν τις μεγαλύτερες οφειλές.

Τη μεγαλύτερη πάντως εγγυητική επιστολή θα πρέπει να καταθέσει η εταιρία Tellas, που έχει φυσικά και τη μεγαλύτερη κίνηση, και που σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχεται σε 9 εκατ. ευρώ.

Σε περίπτωση που οι δυο εταιρίες δεν καταθέσουν την εγγυητική επιστολή, ο Οργανισμός θα ”κόψει” τα κυκλώματα διασύνδεσης, με αποτέλεσμα οι συγκεκριμένες εταιρίες να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους.

Στελέχη όμως που γνωρίζουν καλά την αγορά εκτιμούν ότι μια τέτοια εξέλιξη δεν είναι πιθανή άμεσα, καθώς οι δυο εταιρίες θα προσφύγουν στην ΕΕΤΤ και μέχρι να τελεσιδικήσει το θέμα θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

Σε περίπτωση που οι δυο εταιρίες καταθέσουν τις εγγυητικές επιστολές, τότε και οι υπόλοιποι εναλλακτικοί πάροχοι θα υποχρεωθούν να προχωρήσουν σε ανάλογη κίνηση, με τα ποσά που ο ΟΤΕ έχει καθορίσει.

Πάντως η Lannet, σύμφωνα με δήλωση στελέχους της, απηύθυνε επίσης εξώδικο στον ΟΤΕ με το οποίο ζητάει εξηγήσεις για το γεγονός ότι έστειλε εξώδικα μόνο στις δύο εταιρίες και όχι στις υπόλοιπες, ζητώντας παράλληλα συνάντηση για να διευθετηθεί το θέμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συνάντηση έχει οριστεί για αύριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v