Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Επιβεβαίωσε προσφυγή στο ELA

Την προσφυγή της στον έκτακτο μηχανισμό χρηματοδότησης (ELA) της Τράπεζας της Ελλάδος επιβεβαίωσε η Τράπεζα Πειραιώς κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για τα αποτελέσματα εξαμήνου.

Πειραιώς: Επιβεβαίωσε προσφυγή στο ELA
Την προσφυγή της στον έκτακτο μηχανισμό χρηματοδότησης (ELA) της Τράπεζας της Ελλάδος επιβεβαίωσε η Τράπεζα Πειραιώς κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για τα αποτελέσματα εξαμήνου.  

"Προσφύγαμε στο μηχανισμό του ELA στο δεύτερο τρίμηνο. Μας δίνει μεγαλύτερο περιθώριο κινήσεων και περισσότερη ευελιξία αλλά είναι ακριβότερο από το δανεισμό μέσω ΕΚΤ. Το κόστος είναι περίπου στο 3,5% έναντι 1,5% στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα", σημείωσε η διοίκηση της τράπεζας. 

Υπενθυμίζεται ότι στο ELA καταφεύγουν τράπεζες που δεν έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση από το ευρωσύστημα, γιατί δεν έχουν να δώσουν ενέχυρα με την ελάχιστη πιστοληπτική διαβάθμιση που απαιτεί η ΕΚΤ.

Παράλληλα, η τράπεζα σημείωσε ότι η συνολική απομείωση στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων του ελληνικού δημοσίου ανήλθε στο 1 δισ. ευρώ προ φόρων

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v