Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Καθαρά κέρδη 7,5 εκατ. στο εξάμηνο

Τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας και προ διαγραφών έφτασαν τα €13,3 εκατ. ενώ τα κέρδη μετά από φόρους, δικαιώματα μειοψηφίας και διαγραφές διαμορφώθηκαν στα €7,5 εκατ.

Intralot: Καθαρά κέρδη 7,5 εκατ. στο εξάμηνο
Η Intralot, ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του Α’ εξαμήνου 2011, σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου Intralot ανήλθε σε €586,4 εκατ. στο Α’ εξάμηνο του 2011, έναντι €540,9 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σημειώνοντας αύξηση 8,4%.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) το Α’ εξάμηνο του 2011 διαμορφώθηκαν στα €72,6 εκατ., σε σχέση με €70,8 εκατ. το αντίστοιχο εξάμηνο του 2010.

Τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας προ συναλλαγματικών διαφορών και διαγραφών με τη μορφή αποσβέσεων το Α’ εξάμηνο του 2011 αυξήθηκαν κατά 183% φτάνοντας τα €18,5 εκατ.

Τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας και προ διαγραφών έφτασαν τα €13,3 εκατ. ενώ τα κέρδη μετά από φόρους, δικαιώματα μειοψηφίας και διαγραφές διαμορφώθηκαν στα €7,5 εκατ.

Στο Α’ εξάμηνο 2011 η Intralot σημείωσε θετικές ταμειακές ροές: ο καθαρός δανεισμός μειώθηκε κατά €4,5 εκατ. σε σύγκριση με το 12μηνο του 2010.

Αναφορικά στη μητρική εταιρεία, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα €63,4 εκατ., μειωμένος κατά 15,5% σε σχέση με το Α’ εξάμηνο του 2010, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) μειώθηκαν κατά 15,6% φτάνοντας τα €12,8 εκατ., από €15,2 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τέλος, όσον αφορά στα κέρδη μετά φόρων (EAT), αυτά διαμορφώθηκαν στα €3,7 εκατ. σε σχέση με €20,2 εκατ. το Α’ εξάμηνο του 2010.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Intralot, κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, δήλωσε: “Το Α’ εξάμηνο του 2011 κατορθώσαμε να αυξήσουμε τις πωλήσεις και τα κέρδη (ΕΒΙΤDA) της εταιρείας παρά τη δύσκολη σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο, καθώς οι επενδύσεις που πραγματοποιήσαμε τα προηγούμενα έτη άρχισαν να αποδίδουν καρπούς.

Η Intralot παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σε διάφορες χώρες στην Ευρώπη (Ελλάδα, Γερμανία, Ισπανία, μεταξύ άλλων) όσον αφορά στην απελευθέρωση της αγοράς τους.

Επιπλέον, εστιάζουμε το ενδιαφέρον μας σε συγκεκριμένες ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην αγορά της Βόρειας Αμερικής που αφορούν στα βιντεολόττο, ενώ στη Λατινική Αμερική, μετά τη βελτιστοποίηση των λειτουργιών της εταιρείας, συνεχίζουμε με επιτυχία όλα τα έργα μας.

Τέλος, στην Ασία, εντείνουμε τις προσπάθειές μας να ενισχύσουμε την παρουσία μας στην Κίνα, και να αξιοποιήσουμε την κυρίαρχη θέση μας σε άλλες χώρες της περιοχής.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v