Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φουρλής: Ελαφρώς καλύτερο το γ΄ τρίμηνο

Ενδείξεις για ένα ελαφρώς καλύτερο γ’ τρίμηνο καταγράφει ο όμιλος Φουρλή, σύμφωνα με τα όσα διατύπωσε η διοίκηση του κατά την τηλεδιάσκεψη ενημέρωσης των αναλυτών για τα αποτελέσματα του α’ εξαμήνου της χρήσης.

Φουρλής: Ελαφρώς καλύτερο το γ΄ τρίμηνο
Ενδείξεις για ένα ελαφρώς καλύτερο γ’ τρίμηνο καταγράφει ο όμιλος Φουρλή, σύμφωνα με τα όσα διατύπωσε η διοίκηση του κατά την τηλεδιάσκεψη ενημέρωσης των αναλυτών για τα αποτελέσματα του α’ εξαμήνου της χρήσης.

Παρόλα αυτά, διατήρησε επιφυλάξεις για την πορεία του ομίλου κυρίως στην εσωτερική αγορά, για το υπόλοιπο της φετινής χρήσης δεδομένης της κρίσης και της μειούμενης κατανάλωσης. Η διοίκηση του ομίλου ωστόσο, βασιζόμενη στο γεγονός του ότι συνεχίζει να κερδίζει μερίδια αγοράς στη λιανική των επίπλων και των αθλητικών αλλά και στο γεγονός του ότι μετατοπίζει βαθμηδόν τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες στο εξωτερικό, εκτίμησε ότι θα υπάρξει σταθεροποίηση μεγεθών, στο β’ εξάμηνο της χρήσης.

Σε ότι αφορά την ενοποιημένη χρηματοοικονομική εικόνα του ομίλου, αναφέρθηκε πως ο καθαρός δανεισμός στο εξάμηνο του 2011 διαμορφώθηκε στα 122,5 εκατ.ευρώ μόλις 6 εκατ.ευρώ πάνω από το τέλος του 2010, γεγονός που αποδίδεται και στην απελευθέρωση 30 εκατ.ευρώ ταμειακών ροών, που προέκυψαν από την αποδέσμευση του ομίλου από τη Samsung.

Οσον αφορά το επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου, πέρα από την προσθήκη νέων καταστημάτων Intersport και New Look, καθώς και την ολοκλήρωση του πρώτου βουλγαρικού ΙΚΕΑ, το 2011 δεν πρόκειται να καταγραφούν σημαντικές νέες δαπάνες. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ομίλου ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη ανοίγματος νέου ΙΚΕΑ εντός του 2012, αν και υποστήριξε ότι το 2013 ενδεχομένως να υπάρξει επέκταση του δικτύου.

Στους στόχους παραμένει η δημιουργία ενός νέου καταστήματος στην ελληνική επαρχία αλλά και η δημιουργία ακόμη 2 ή 3 ΙΚΕΑ στη Βουλγαρία. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι η επιλογή δημιουργίας ενός ακόμη ΙΚΕΑ εξαρτάται περισσότερο από την ωριμότητα της αγοράς και άρα την αποδοτικότητα της επένδυσης, προσθέτοντας ότι τα απαιτούμενα κεφάλαια για νέες επενδύσεις μπορούν να εξασφαλιστούν τόσο από το cash flow των υπαρχόντων ΙΚΕΑ όσο και μέσω δανεισμού. Σημειώνεται δε ότι το κατάστημα της Σόφιας αναμένεται να εγκαινιαστεί στις 20 Σεπτεμβρίου, προσθέτοντας τζίρο στο δ’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης.

Όσον αφορά τις νέες επεκτάσεις, στην Τουρκία από τις αρχές Ιουλίου ο όμιλος ελέγχει τα 11 σημεία της αλυσίδας Intersport και προετοιμάζεται για προσθήκες από το 2012, ενώ στη Ρουμανία προχώρησε ήδη στα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος ένδυσης New Look (το οποίο κατέγραψε 10.000 επισκέπτες σε ένα σαββατοκύριακο) και ετοιμάζεται να λειτουργήσει ακόμη ένα αύριο, επίσης στο Βουκουρέστι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v