Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FF Group: Πρόβλεψη για 100 εκατ. κέρδη το 2011

Η διοίκηση του ομίλου ανέφερε ότι οι ενδείξεις του γ’ τριμήνου είναι θετικές και εκτίμησε πως είναι εφικτός ο στόχος για 100 εκατ.ευρώ καθαρής κερδοφορίας στο τέλος της τρέχουσας χρήσης.

FF Group: Πρόβλεψη για 100 εκατ. κέρδη το 2011
Στη συναλλαγματική επιβάρυνση απέδωσε η διοίκηση του ομίλου Folli Follie τις αρνητικές ταμειακές ροές (21 εκατ.ευρώ) που εμφάνισε στο α’ εξάμηνο του 2011, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης ενημέρωσης για τα αποτελέσματα εξαμήνου, τονίζοντας ωστόσο τους στόχους μείωσης του καθαρού δανεισμού αλλά και της εξοικονόμησης κόστους από τις συνέργιες που επιφέρει πρόσφατη συγχώνευση.

Ειδικότερα, ο όμιλος παρουσίασε καθαρό δανεισμό στα 584 εκατ.ευρώ έναντι 652 εκατ.ευρώ στο τέλος του 2010, ενώ σκοπεύει έως το τέλος του 2011 να μειώσει περαιτέρω τον καθαρό δανεισμό στα 545 εκατ.ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι μετά την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου και την εισροή 84 εκατ.ευρώ από τη συμμετοχή της Fosun, ο όμιλος θα κατευθύνει 35 εκατ.ευρώ στον τομέα μείωσης δανείων.

Επίσης ο όμιλος προχωρά στις εξοικονομήσεις, έχοντας ήδη επιτύχει μείωση εξόδων κατά 6 εκατ.ευρώ, ενώ εκτιμά ότι οι συνέργιες θα αποδώσουν σε μείωση κόστους κατά 15 εκατ.ευρώ έως το τέλος του έτους.

Η διοίκηση του ομίλου ανέφερε ότι οι ενδείξεις του γ’ τριμήνου είναι θετικές και εκτίμησε πως είναι εφικτός ο στόχος για 100 εκατ.ευρώ καθαρής κερδοφορίας στο τέλος της τρέχουσας χρήσης.

Οσον αφορά τις επιδόσεις του α’ εξαμήνου έγινε ειδική μνεία για την αύξηση πωλήσεων του τομέα κοσμημάτων και αξεσουάρ αλλά και στην αύξηση των πωλήσεων των ΚΑΕ, ως απόρροια τόσο της αύξησης της μέσης απόδειξης όσο και λόγω της μικρής συνεισφοράς των αφορολογήτων πετρελαιοειδών στα συνοριακά καταστήματα του ομίλου.

Ωστόσο η διοίκηση του ομίλου αναφέρθηκε στη μείωση των περιθωρίων κέρδους στον τομέα των κοσμημάτων (Folli Follie και Links of London) ως αποτέλεσμα της αύξησης των τιμών των πρώτων υλών (ασήμι και χρυσός) αλλά και στις αρνητικές επιδόσεις του τομέα λιανικής και χονδρικής διανομής ειδών ένδυσης.

Μάλιστα, ο όμιλος ανέφερε ότι αποφάσισε τον περιορισμό της χονδρικής διανομής προκειμένου να αποφευχθούν επισφάλειες και την ενίσχυση της λιανικής για τα brands που ελέγχει.

Επίσης η διοίκηση του ομίλου ανέφερε πως ανασυντάσσει την παρουσία της στην Ιαπωνία, όπου περιορίζει σημαντικά το δίκτυο της κατά 11 καταστήματα και μετακομίζει σημεία πώλησης, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ζημιές που παρουσιάζει η τοπική δραστηριότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v