Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Νέα τηλεδιάσκεψη αύριο για το deal

Στα 6,8 δισ. ευρώ ανέρχεται η έκθεση της Eurobank στα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου εκ των οποίων τα περίπου 5 δισ. θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα ανταλλαγής (PSI) δήλωσε ο κ. Ν. Καραμούζης.

Eurobank: Νέα τηλεδιάσκεψη αύριο για το deal
Στα 6,8 δισ. ευρώ ανέρχεται η έκθεση της Eurobank στα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου εκ των οποίων περίπου 5 δισ. θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα ανταλλαγής (PSI) δήλωσε ο κ. Ν. Καραμούζης, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, που ακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 6μήνου.

Ο κ. Καραμούζης διευκρίνισε ότι η Eurobank κατέχει επίσης Έντοκα Γραμμάτια του δημοσίου της τάξεως των 1,7 δισ. ευρώ.

Δήλωσε ακόμη ότι στο β΄ τρίμηνο οι εκροές καταθέσεων από την τράπεζα ανήλθαν στα 5,3 δισ. ευρώ (κάποιες εκ των οποίων από το ελληνικό δημόσιο) αλλά τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται μια αναστροφή της τάσης.

Σε ό,τι αφορά τη ΝΑ Ευρώπη εκτίμησε ότι το 2011 τα κέρδη από αυτή την περιοχή θα διπλασιαστούν συγκριτικά με το 2010.

Ο κ. Καραμούζης διευκρίνισε ότι η τράπεζα έκανε χρήση των κεφαλαίων του ELA χωρίς όμως να παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η διοίκηση της τράπεζας δεν απάντησε στις επίμονες ερωτήσεις για την επικείμενη συγχώνευση με την Alpha, διευκρινίζοντας ότι αύριο το πρωί θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη αποκλειστικά για το συγκεκριμένο θέμα, στην οποία θα λυθούν όλες οι απορίες.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v