Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη της Alpha

Οι επιπτώσεις από την επικείμενη ανταλλαγή των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου και η πορεία των καταθέσεων ήταν τα θέματα που απασχόλησαν την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της Alpha προς τους ξένους αναλυτές.

Τι ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη της Alpha
Οι επιπτώσεις από την επικείμενη ανταλλαγή των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου και η πορεία των καταθέσεων αλλά και των επισφαλειών ήταν τα θέματα που απασχόλησαν την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου της Alpha Bank προς τους ξένους αναλυτές.

Η παρουσίαση των λεπτομερειών του deal με την Eurobank θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί, κατά πάσα πιθανότητα στις 10.30 ώρα Ελλάδας, μέσω conf call.

Σύμφωνα με τους γενικούς διευθυντές της Alpha Bank κ.κ. Φιλάρετο και Ψάλτη στα μέσα Σεπτεμβρίου θα οριστικοποιηθούν οι ακριβείς όροι ανταλλαγής των ομολόγων και σύμφωνα με τους υπολογισμούς η Alpha Bank θα εγγράψει ζημίες ύψους 593 εκατ ευρώ μετά από φόρους.

Σε ερώτηση εάν υπάρξει μεταβολή του ποσού τα στελέχη της τράπεζας άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο μέχρι να οριστικοποιηθούν οι όροι.

Σε ό,τι αφορά τις καταθέσεις τόνισαν ότι το τελευταίο μήνα υπήρξε μικρή αλλά ενδεικτική επιστροφή καταθέσεων από ιδιώτες τάση που χαρακτηρίσθηκε ιδιαίτερα ενθαρρυντική.

Εκτίμησαν δε ότι οι καταθέσεις θα επιστρέψουν σε θετικό έδαφος από τα μέσα του 2012. Για τις επισφάλειες τόνισαν ότι η αυξητική τάση θα συνεχισθεί μέχρι το τέλος του 2012, ωστόσο μετά τις μακροοικονομικές εξελίξεις των επόμενων μηνών, ευελπιστούν να υπάρξει σταθεροποίηση από τις αρχές του επόμενου έτους.

Για το ζήτημα της ενεργοποίησης του ELA υπογράμμισαν ότι η Alpha Bank δεν έκανε χρήση του εν λόγω εργαλείου ρευστότητας ωστόσο είναι σημαντικό που υπάρχει για το σύνολο του συστήματος και η ενεργοποίησή του για ορισμένες τράπεζες οφείλετε στην καθυστέρηση εκταμίευσης της 5ης δόσης. «Πρόκειται για προσωρινή κατάσταση μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου», τόνισαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v