Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Γενική συνέλευση στις 9/11

Τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Intracom και την ισόποση επιστροφή κεφαλαίων αποφασίζει, μεταξύ άλλων, η γενική συνέλευση της εταιρίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Νοεμβρίου.

Intracom: Γενική συνέλευση στις 9/11
Γενική συνέλευση για τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου και την ισόποση επιστροφή κεφαλαίων συγκαλεί για τις 9 Νοεμβρίου 2004 η διοίκηση της Intracom.

Καθότι για τη συγκεκριμένη απόφαση απαιτείται αυξημένη απαρτία, οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα χρεισθεί και α’ επαναληπτική γενική συνέλευση (απαρτία 50% + μία μετοχή), ενώ παράλληλα εκτιμούν ότι η επιστροφή κεφαλαίου θα κυμανθεί από 0,10 ευρώ έως 0,31 ευρώ ανά μετοχή.

Η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί μέσω μείωσης της ονομαστικής αξίας της μετοχής.

Στην περίπτωση έλλειψης απαρτίας η γενική συνέλευση θα επαναληφθεί μέσα στις επόμενες 20 ημέρες.

Σημειώνεται ότι η επιστροφή κεφαλαίου είναι αποτέλεσμα της πώλησης του μεριδίου που η εταιρία κατείχε στην Panafon Vodafone.

Οι μέτοχοι θα αποφασίσουν επίσης για τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων της Intracom και την αγορά μειοψηφιών σε θυγατρικές της.

Η εταιρία ανακοίνωσε επίσης την πρόθεσή της να πραγματοποιηθεί η αποκοπή του δικαιώματος πριν από τις 17 Δεκεμβρίου 2004, οπότε λήγουν τα παράγωγα επί μετοχών (ΣΜΕ και δικαιωμάτων), επισημαίνει, όμως, ότι η τελική ημερομηνία εξαρτάται από το χρόνο λήψης της απόφασης.

Η επιστροφή κεφαλαίου, σύμφωνα με την Marfin Analysis, εκτιμάται τουλάχιστον 0,10 ευρώ ανά μετοχή.

Εξάλλου, η Π&Κ στο πρωινό report της (18/10) τονίζει ότι η επιστροφή κεφαλαίων ενδέχεται να οδηγήσει σε πίεση τη μετοχή της, για την οποία συνιστά ”Underweight”.

Η Εθνική Χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η Intracom θα διανείμει 27 - 31 σεντς ανά μετοχή, δηλαδή συνολικό ποσό 35 - 40 εκατ. ευρώ. Στο report επισημαίνεται ότι για τη λήψη της απόφασης απαιτείται απαρτία ύψους 67%.

Από την πλευρά της η Eurocorp προβλέπει ότι το ύψος των κεφαλαίων δεν θα υπερβεί τα 40 εκατ. ευρώ, δηλαδή τα 0,3 ευρώ ανά μετοχή.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, η Intracom απέχει πολύ από το να θεωρείται ”δημιουργός μετρητών”.

* Η ανακοίνωση της Intracom

Η Διοίκηση της εταιρίας, στο πλαίσιο της ορθής και έγκαιρης ενημέρωσης των επενδυτών, σε συνέχεια της συγκληθείσας για τις 09/11/2004 Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας, προκειμένου να ληφθεί απόφαση, μεταξύ άλλων, για τη μείωση του μετοχικού αυτής κεφαλαίου με ισόποση επιστροφή μετρητών προς τους μετόχους, λαμβάνοντας υπόψη ότι την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2004 λήγουν τα παράγωγα επί μετοχών (ΣΜΕ και δικαιωμάτων), ανακοινώνει καταρχάς την πρόθεσή της αποκοπής του εν λόγω δικαιώματος πριν την ως άνω ημερομηνία (17.12.2004).

Επειδή όμως η λήψη απόφασης επί του ως άνω θέματος απαιτεί την εκ του Νόμου προβλεπόμενη αυξημένη απαρτία των 2/3 (Α’ Επαναληπτική συνεδρίαση = απαρτία 1/2, Β’ Επαναληπτική συνεδρίαση = απαρτία 1/3), επισημαίνεται ότι η ημερομηνία αποκοπής του εν λόγω δικαιώματος εξαρτάται από το χρόνο λήψης της ως άνω απόφασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v