Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντέχουν τα εμπορικά κέντρα της Lamda

Αντίσταση στη σαρωτική πτώση της κατανάλωσης που πλήττει το σύνολο της λιανικής αγοράς επιδεικνύουν για ένα ακόμη τρίμηνο τα εμπορικά κέντρα τα οποία διαχειρίζεται η Lamda, σύμφωνα με τα στοιχεία για το α΄ εξάμηνο του 2011.

Αντέχουν τα εμπορικά κέντρα της Lamda
Αντίσταση στη σαρωτική πτώση της κατανάλωσης που πλήττει το σύνολο της λιανικής αγοράς επιδεικνύουν για ένα ακόμη τρίμηνο τα εμπορικά κέντρα τα οποία διαχειρίζεται η Lamda Development, σύμφωνα με τα στοιχεία για το α΄ εξάμηνο του 2011.

Στο β΄ τρίμηνο του έτους, όπου συγκυριακά ευνοήθηκαν και λόγω εποχικότητας (Πάσχα), τα περισσότερα εμπορικά κέντρα εμφανίζουν μερική κάλυψη των απωλειών που σημείωσαν στο α΄ τρίμηνο, παρουσιάζοντας έτσι σαφώς καλύτερες επιδόσεις από το σύνολο της λιανικής αγοράς, που κατά μέσο όρο υποχωρεί σε ποσοστό 30%.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Lamda Development, το σύνολο της χρονιάς θα κλείσει με πτώση κοντά στο 7% για τα τρία εμπορικά της κέντρα (The Mall, Golden Hall και Mediterranean στη Θεσσαλονίκη). Στο α΄ εξάμηνο, πάντως, τα δύο παλαιότερα εμπορικά συγκροτήματα του ομίλου παρουσίασαν συγκρατημένη πτώση τζίρου και μικρές απώλειες κερδοφορίας, ενώ σε θετικό έδαφος κινήθηκε το Golden Hall.

Ειδικότερα, το Mediterranean Cosmos, το πιο ώριμο εμπορικό κέντρο του ομίλου με έδρα στη Θεσσαλονίκη, παρουσίασε πτώση τζίρου της τάξης του 10%, ενώ η λειτουργική κερδοφορία EBITDA κατέγραψε μικρότερη υποχώρηση κατά 4%.

Επίσης, σύμφωνα με τη διοίκηση της Lamda, η επαναλαμβανόμενη κερδοφορία του κέντρου υποχώρησε κατά 3,9% στα 7,3 εκατ. ευρώ από 7,6 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Σημειώνεται ότι για τον εν λόγω εμπορικό πόλο προετοιμάζονται αλλαγές στο προϊοντικό του μίγμα με την προσθήκη του πολυκαταστήματος Attica από το 2012.

Όσον αφορά στο The Mall στο Μαρούσι, ο κύκλος εργασιών των καταστημάτων υποχώρησε κατά 10,4%, τα κέρδη EBITDA κατά 4%, ενώ η επαναλαμβανόμενη κερδοφορία υποχώρησε κατά 2,6%.

Σε θετικό πρόσημο, δε, κινήθηκε το Golden Hall στο Μαρούσι, όπου ο τζίρος των καταστημάτων στο α΄ εξάμηνο αυξήθηκε οριακά κατά 1%, τα κέρδη EBITDA αυξήθηκαν επίσης κατά 2%, ενώ η επαναλαμβανόμενη κερδοφορία κατά 2,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v