Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εργο ύψους 15 εκατ. ευρώ για ΑΒΑΞ - ΓΕΚ

Σύμβαση έργου που αφορά στη ”Μελέτη-Κατασκευή-Χρηματοδότηση και Παραχώρηση της Εκμετάλλευσης δύο Υπόγειων Σταθμών Αυτοκινήτων στο Μητροπολιτικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης”, υπέγραψε η εταιρία ”Σταθμοί Αυτοκινήτων Θεσσαλονίκης” στην οποία η ΑΒΑΞ συμμετέχει με 50% από κοινού με την ΕΤΕΘ και το υπόλοιπο 50% το κατέχει η ΓΕΚ.

Εργο ύψους 15 εκατ. ευρώ για ΑΒΑΞ - ΓΕΚ
Η εταιρία ”Σταθμοί Αυτοκινήτων Θεσσαλονίκης Ανώνυμη Εταιρία Παραχώρησης Α.Ε.” υπέγραψε πρόσφατα με το ΥΠΕΧΩΔΕ/ΓΓΔΕ/ΕΥΔΕΚ την Σύμβαση Παραχώρησης του έργου ”Μελέτη-Κατασκευή-Χρηματοδότηση και Παραχώρηση της Εκμετάλλευσης δύο Υπόγειων Σταθμών Αυτοκινήτων στο Μητροπολιτικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης”.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση η J&P-ΑΒΑΞ και η θυγατρική της ΕΤΕΘ συμμετέχουν με συνολικό ποσοστό 50% στην εταιρία ”Σταθμοί Αυτοκινήτων Θεσσαλονίκης Ανώνυμη Εταιρία Παραχώρησης Α.Ε.” η οποία ιδρύθηκε από κοινού με την ΓΕΚ, η οποία συμμετέχει με ποσοστό 50%.

Αντικείμενο του έργου είναι η μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση και εκμετάλλευση για 30 έτη, δυο υπογείων τετραόροφων σταθμών αυτοκινήτων χωρητικότητας 520 θέσεων [επί των οδών Μεγ.Αλεξάνδρου–Γ.Παπανδρέου(Ανθέων)-Μ.Κάλλας πλησίον του Μεγάρου Μουσικής] και 472 θέσεων [επί των οδών Παπαναστασίου–Κ.Καραμανλή(Ν. Εγνατία)–Κλεάνθους πλησίον του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου].

Ο προϋπολογισμός κατασκευής του έργου ανέρχεται σε 15 εκ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ, και ο χρόνος κατασκευής του σε 540 ημέρες.

Η J&P-ΑΒΑΞ επίσης γνωστοποιεί ότι η κοινοπραξία κατασκευής του Υπόγειου Σταθμού Αυτοκινήτων του ΟΛΠ, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετέχει με ποσοστό 15%, μετατράπηκε πρόσφατα σε Ανώνυμη Εταιρία με την επωνυμία ”Σταθμός Αυτοκινήτων ΟΛΠ Α.Ε.”, όπως προβλέπεται από την σχετική σύμβαση παραχώρησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v