Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέσσερις "σωματοφύλακες" στην Proton

Εθνική, Alpha, Eurobank και Πειραιώς διασώζουν την Proton Bank. Νέο Δ.Σ Πως οι ανοικτές θέσεις δανεισμού στην διατραπεζική μετατρέπονται σε κεφάλαια.

Τέσσερις σωματοφύλακες στην Proton
Οι τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες καλούνται να αναλάβουν ρόλο σωματοφύλακα για την Proton Bank με τις ευλογίες της Τράπεζας της Ελλάδος.

Εθνική, Alpha, Eurobank και Πειραιώς έχουν δανείσει την Proton μέσω διατραπεζικής με περίπου 80 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών τα 50 εκατ. ευρώ θα μετατραπούν, βάσει του εξεταζόμενου σχεδίου, σε Μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο.

Οι τέσσερις τράπεζες διόρισαν εκπροσώπους τους στο Δ. Σ της Proton Bank.

Αναλυτικότερα η Proton Bank ανακοίνωσε αλλαγή στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας. Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. σε αντικατάσταση παραιτηθέντων μελών του, εξέλεξε στην συνεδρίασή του στις 19.08.2011, ως νέα μέλη για τον υπόλοιπο χρόνο της θητείας του, τους κ.κ. Κωνσταντίνο Καραμάνη, Γεώργιο Μυλωνά, Κάτια Μπερίτση, Δημήτριο Ρέππα, Δημήτρη Αλεξάκη και Νίκο Κουτσό.

Το νέο δεκαμελές Διοικητικό Συμβούλιο αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του στα απερχόμενα μέλη, ανασυγκροτήθηκε σε σώμα, ως εξής:

1. Κωνσταντίνος Καραμάνης, Πρόεδρος, Μη Εκτελεστικό Μέλος
2. Γεώργιος Μυλωνάς, Αντιπρόεδρος, Εκτελεστικό Μέλος
3. Γεώργιος Τανισκίδης, Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος
4. Κάτια Μπερίτση, Μη Εκτελεστικό Μέλος
5. Δημήτριος Ρέππας, Μη Εκτελεστικό Μέλος
6. Δημήτρης Αλεξάκης, Μη Εκτελεστικό Μέλος
7. Νίκος Κουτσός, Μη Εκτελεστικό Μέλος
8. Αλέξανδρος (Αλλαν) Αλεξιάδης, Μη Εκτελεστικό Μέλος
9. Κωνσταντίνος Καστρινάκης, Μη Εκτελεστικό Μέλος
10. Ευάγγελος Παπαευαγγέλου, Μη Εκτελεστικό Μέλος

Εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου παραμένει ο κος Εμμανουήλ Τσιριτάκης. Ταυτόχρονα με την ανασύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας και πέραν του ήδη υπάρχοντος σε όλες τις τράπεζες επιτρόπου του Δημοσίου, τοποθετείται ως επίτροπος από την Τράπεζα της Ελλάδος ο κ. Θεοφάνης Σαξώνης.


Η ανακοίνωση της ΤτΕ

Οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας (Εθνική, Eurobank, Alpha, Πειραιώς) ενημέρωσαν την Τράπεζα της Ελλάδας ότι αποφάσισαν να ανταποκριθούν θετικά στην πρόταση της Τράπεζας Proton και να μετάσχουν στις πρωτοβουλίες που είναι αναγκαίες προκειμένου να δρομολογηθεί μια νέα περίοδος για την τράπεζα, με βάση ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο και σε συνδυασμό με τις σημερινές διοικητικές αλλαγές στην Τράπεζα Proton.

Στο πλαίσιο αυτό, οι τέσσερις τράπεζες εξετάζουν θετικά τη συμμετοχή τους στην ήδη αποφασισμένη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Proton, μέσω μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Ταυτόχρονα με τη σημερινή ανασύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Proton και πέραν του ήδη υπάρχοντος σε όλες τις τράπεζες Επιτρόπου του Δημοσίου, η Τράπεζα της Ελλάδος τοποθέτησε και δικό της Επίτροπο που θα διευκολύνει και θα υποστηρίξει τη λειτουργία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Proton.

Τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Proton είναι στελέχη με μακρά τραπεζική εμπειρία και απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης της Τράπεζας της Ελλάδος και των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Proton θα εξετάσει το ταχύτερο δυνατόν όλες τις εναλλακτικές δυνατότητες στρατηγικών συνεργασιών.

Οι παραπάνω ενέργειες και πρωτοβουλίες διαμορφώνουν το πλαίσιο της εξυγίανσης και της νέας πορείας της Τράπεζας Proton.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v