Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Αποχωρούν (εθελουσίως) 1.506 υπάλληλοι

Μεγάλη ανταπόκριση είχε το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Εθνικής Τράπεζας, δεδομένου ότι έγινε δεκτό από 1.506 υπαλλήλους, ανακοίνωσε η διοίκηση του ομίλου. Το κόστος της εξόδου ανέρχεται σε 106 εκατ. ευρώ. Διαγωνισμός για πρόσληψη 450 νέων υπαλλήλων.

Εθνική: Αποχωρούν (εθελουσίως) 1.506 υπάλληλοι
Μεγάλη ανταπόκριση είχε το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Εθνικής Τράπεζας, δεδομένου ότι έγινε δεκτό από 1.506 υπαλλήλους, που εκπροσωπούν το 10% του συνόλου του προσωπικού της Τράπεζας, ανακοίνωσε η διοίκηση του ομίλου.

Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, το μεγαλύτερο που έγινε στον τραπεζικό τομέα, αποχωρούν σταδιακά μέχρι τέλους του έτους 524 άτομα από τη Διοίκηση και 982 άτομα από το Δίκτυο.



Tο κόστος της εθελουσίας εξόδου διαμορφώνεται συνολικά σε 106 εκατ. ευρώ (94 εκατ. ευρώ για τις αποζημιώσεις των αποχωρούντων και άλλα 12 εκατ. ευρώ, ως εφάπαξ ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων της Τράπεζας).

Ταυτόχρονα, η Εθνική Τράπεζα εξασφαλίζει εξοικονόμηση κόστους ύψους 70 εκατ. ευρώ ετησίως, με σημερινές τιμές. Στόχος της εθελουσίας εξόδου είναι η σημαντική βελτίωση των δεικτών αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας της Τράπεζας τουλάχιστον κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς και η εισαγωγή ”νέου αίματος” στο δίκτυο των καταστημάτων της.

Ετσι, ο δείκτης κόστους προς έσοδα αναμένεται να μειωθεί στο 58% από 61% και ο δείκτης αποδοτικότητας στα κεφάλαια (ROE) να αυξηθεί στο 21%, από 19% που είναι σήμερα.

Παράλληλα, το Δ.Σ. της Τράπεζας, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, αποφάσισε την προκήρυξη δημόσιου διαγωνισμού (μέσω διαδικασίας ΑΣΕΠ) για την πρόσληψη έως 450 νέων υπαλλήλων για την κάλυψη των αναγκών και την ανανέωση του δυναμικού του δικτύου. Εκτιμάται ότι το ετήσιο κόστος των νέων αυτών υπαλλήλων θα ανέλθει σε 7 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v