Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέφτουν οι τόνοι στην κόντρα ΟΤΕ - συνδικαλιστών

Χωρίς να καταλήξουν σε κανενός είδους συμφωνία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του Προέδρου του ΟΤΕ Π. Βουρλούμη, με εκπροσώπους της ΟΜΕ-ΟΤΕ και των συνδικαλιστικών οργανώσεων του οργανισμού.

Πέφτουν οι τόνοι στην κόντρα ΟΤΕ - συνδικαλιστών
Χωρίς να καταλήξουν σε κανενός είδους συμφωνία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του Προέδρου του ΟΤΕ Π. Βουρλούμη, με εκπροσώπους της ΟΜΕ-ΟΤΕ και των συνδικαλιστικών οργανώσεων του οργανισμού.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση του οργανισμού αποπειράθηκε να εκτονώσει, μέσω της συνάντησης, το κλίμα έντασης που είχε δημιουργηθεί.

Η διοίκηση ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων για την πορεία των αποτελεσμάτων του ΟΤΕ μέχρι το α΄ εξάμηνο, ενώ σε μια προσπάθεια συμβιβασμού εξέφρασε την πεποίθησή της ότι η αποχώρηση εργαζόμενων με τη μορφή της εθελουσίας εξόδου θα πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη όλων των πλευρών δηλαδή της κυβέρνησης, των εργαζομένων και της διοίκησης.

Από την πλευρά τους οι συνδικαλιστές ζήτησαν από τον κ Βουρλούμη να τοποθετηθεί με συγκεκριμένες προτάσεις επί του θέματος κάτι όμως που δεν φαίνεται να είναι εφικτό πριν το τέλος του έτους.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βουρλούμης είχε προτείνει την αποχώρηση 6.000 ατόμων και την πρόσληψη 2.000 ατόμων, έτσι ώστε η μείωση να ανέρχεται σε 4.000 εργαζομένους.

Εξάλλου, Ο κ. Bουρλούμης αναφερόμενος στην αναδιάρθρωση του ΟΤΕ φέρεται να άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο κλεισίματος κάποιων θυγατρικών.

Χαρακτηριστικά φέρεται να είπε ότι δεν είναι δυνατόν ο ΟΤΕ να συμμετέχει σε εταιρίες που συμμετέχουν ανταγωνιστές ή προμηθευτές φωτογραφίζοντας την Hellas Com, θυγατρική του ομίλου, που ασχολείται με υποδομές κατασκευές τηλεπικοινωνιακών δικτύων αλλά και το project του ”έξυπνου κτιρίου”.

ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΟΤΕ

Σήμερα, 13-10-2004, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση της Διοίκησης του ΟΤΕ με το Προεδρείο της ΟΜΕ-ΟΤΕ και εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων της εταιρείας.

Από πλευράς ΟΤΕ παρέστησαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Παναγής Βουρλούμης, οι Γενικοί Διευθυντές και στελέχη.

Η Διοίκηση ενημέρωσε εγγράφως τους παριστάμενους για την οικονομική πορεία της επιχείρησης μέχρι και το Α’ εξάμηνο 2004.

Ακολούθως διατυπώθηκαν διάφορες απόψεις από τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων και τέθηκαν ερωτήματα που αφορούσαν στους τρόπους αντιμετώπισης των ρυθμιστικών θεμάτων και εν γένει στην πορεία των εργασιών του ΟΤΕ.

Κύριο θέμα υπήρξε η εκπεφρασμένη πρόθεση της Διοίκησης να προβεί σε μείωση του προσωπικού, παράλληλα με πρόγραμμα αναδιοργάνωσης της εταιρείας, επιβεβλημένα από τη συρρίκνωση των εσόδων της σταθερής τηλεφωνίας και της αλλαγής της τεχνολογίας.

Τονίστηκε τόσο από την πλευρά της Διοίκησης όσο και της ΟΜΕ-ΟΤΕ ότι το ζητούμενο είναι η μείωση του προσωπικού να γίνει με τη μέθοδο της εθελουσίας εξόδου και να επιδιωχθεί συμφωνία όλων των εμπλεκομένων μερών δηλ. της Κυβέρνησης, της ΟΜΕ-ΟΤΕ και της Διοίκησης.

Σταμάτης Ζαχαρός

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v