Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρ. Πειραιώς: Παρουσίαση στο ΣΜΕΧΑ

Οι στρατηγικοί στόχοι του ομίλου για την επόμενη τετραετία, καθώς και η αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου συμμετοχών, ήταν μερικά από τα θέματα που εμπεριείχε η παρουσίαση της Τράπεζας Πειραιώς στο ΣΜΕΧΑ.

Τρ. Πειραιώς: Παρουσίαση στο ΣΜΕΧΑ
Οι στρατηγικοί στόχοι του ομίλου για την επόμενη τετραετία, καθώς και η αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου συμμετοχών, ήταν μερικά από τα θέματα που εμπεριείχε η παρουσίαση της Τράπεζας Πειραιώς στο Σύνδεσμο Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΣΜΕΧΑ) που πραγματοποιήθηκε σήμερα 13 Οκτωβρίου 2004.



Ειδικότερα, η Γενική Διευθύντρια Μεγάλων Επιχειρήσεων, Ναυτιλίας & Επενδυτικής Τραπεζικής, κα. Κάμπελλ αναφέρθηκε στους στρατηγικούς στόχους του Ομίλου για την επόμενη τετραετία οι οποίοι συνοψίζονται στη διεύρυνση των μεριδίων αγοράς στην Ελλάδα, στην επέκταση των δραστηριοτήτων του στα Βαλκάνια, στη βελτίωση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών, και στην περαιτέρω αύξηση της αποδοτικότητας.

Ακόμη, σημείωσε ότι ο Όμιλος προχωρεί στην αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου συμμετοχών του με επικέντρωση στις δραστηριότητες του χρηματοοικονομικού τομέα και σταδιακό περιορισμό σε λοιπούς τομείς.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κα. Κάμπελλ στη σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας του Ομίλου Πειραιώς το 1ο εξάμηνο του 2004, όπου τα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας διαμορφώθηκαν στα 79 εκατ. ευρώ από 54 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι, αυξημένα κατά 45%.

Η επίδοση αυτή όπως τόνισε, που είναι η καλύτερη όλων των εποχών, οφείλεται στην αύξηση των καθαρών εσόδων, κυρίως από εργασίες εμπορικής τραπεζικής, με διπλάσιο ρυθμό έναντι των δαπανών λειτουργίας. Πολύ καλούς ρυθμούς ανάπτυξης σημείωσαν επίσης οι χορηγήσεις που αυξήθηκαν κατά 22%, οι καταθέσεις πελατών κατά 20%, ενώ η αποδοτικότητα ιδίων κεφαλαίων βελτιώθηκε στο 16%.



Επίσης, αναφερόμενη στις προοπτικές ανάπτυξης των χρηματοπιστωτικών αγορών στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη Νοτιοανατολική Ευρώπη, εξέφρασε την άποψη ότι το περιθώρια είναι πολύ μεγάλα.

Οι Τράπεζες που αφομοιώνουν ταχύτατα τις αλλαγές του περιβάλλοντος, διαχειρίζονται αποτελεσματικά τους αναλαμβανομένους κινδύνους και ελέγχουν το κόστος λειτουργίας τους, έχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης και βελτίωσης της κερδοφορίας τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v