Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη γραμμή Great Yarmouth - Αμστερνταμ οι ΕΠΑΤΤ

Η πρόταση της Superfast Ferries θεωρήθηκε επικρατέστερη ανάμεσα σε 4 προτάσεις για τη σύνδεση μεταξύ Great Yarmouth και της ευρύτερης περιοχής του Amsterdam. Επιπλέον, ολοκληρώθηκε η πώληση των Superfast III και IV στην Κυβέρνηση της Τασμανίας, έναντι 152 εκατ. δολαρίων.

Στη γραμμή Great Yarmouth - Αμστερνταμ οι ΕΠΑΤΤ
Τη σύνδεση μεταξύ Great Yarmouth και της ευρύτερης περιοχής του Amsterdam - χωρίς να αποκλείονται σε αυτό το στάδιο άλλα λιμάνια – ανέλαβε η Superfast Ferries, καθώς η πρόταση της θεωρήθηκε η πιο κατάλληλη από το λιμάνι του EastPort, από τις 4 προτάσεις που είχαν κατατεθεί στα τέλη Απριλίου.

Το επόμενο στάδιο αποτελείται από λεπτομερείς διαβουλεύσεις ως προς την κατατεθημένη πρόταση και περαιτέρω συζητήσεις, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι.

Η συχνότητα της γραμμής υπολογίζεται σε τρεις με τέσσερις αναχωρήσεις την ημέρα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που είχαν ορισθεί από τις αρχές του East Port Great Yarmouth για την εμπορική και οικονομική βιωσιμότητα της γραμμής, όπως αυτές είχαν τεθεί στους ενδιαφερομένους.

Ο πρόεδρος του EastPort, Richard Jewson, σύμφωνα με ανακοίνωση των Επιχείρησεων Αττικής προς το ΧΑΑ, εξέφρασε την αισιοδοξία του και την ικανοποίηση των αρχών με την πρόταση της Superfast Ferries και την επιθυμία να αναπτυχθούν τα σχέδια που έχουν υποβληθεί ευνοώντας τη ευρύτερη περιοχή του Great Yarmouth.

Επιπρόσθετα, οι Επιχειρήσεις Αττικής ανακοίνωσαν, ότι παρεδόθησαν στις 10 Μαΐου στους νέους ιδιοκτήτές τους - την εταιρία TT–Line της Τασμανίας, η οποία ανήκει στην Κυβέρνηση της Τασμανίας (Αυστραλία) - τα πλοία Superfast III και Superfast IV, των οποίων η πώληση είχε συμφωνηθεί τον παρελθόντα Μάρτιο.

Το τίμημα της πώλησης ανέρχεται σε 152 εκατ. δολάρια (περίπου 167 εκατ. ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v