Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MFG: Κέρδη άνω των 0,80 ευρώ ανά μετοχή το 2004

Κέρδη άνω των 0,80 ευρώ ανά μετοχή, ήτοι 20 εκατ. ευρώ, και μερισματική απόδοση τουλάχιστον 4,5% θα παρουσιάσει η Marfin Financial Group στη χρήση του 2004, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης, όπως παρουσιάσθηκαν σε 23 μεγάλους μετόχους της εταιρίας, οι οποίοι κατέχουν το 61% του μετοχικού κεφαλαίου.

MFG: Κέρδη άνω των 0,80 ευρώ ανά μετοχή το 2004
Κέρδη άνω των 0,80 ευρώ ανά μετοχή και μερισματική απόδοση τουλάχιστον 4,5% εκτιμά η διοίκηση της Marfin Financial Group για τη χρήση του 2004.

Σε παρουσίαση που έγινε προς 23 μεγάλους μετόχους της Marfin Financial Group, οι οποίοι συνολικά κατέχουν το 61% του μετοχικού κεφαλαίου της, η Διοίκηση της εταιρείας έκανε την εκτίμηση ότι τα κέρδη για το 2004 θα είναι μεγαλύτερα από 20 εκατ. ευρώ (0,80 ευρώ ανά μετοχή) και το μέρισμα που θα μοιρασθεί στους μετόχους θα είναι τουλάχιστον 8 εκατ. ευρώ (0,32 ευρώ ανά μετοχή).

Όπως τονίσθηκε κατά την διάρκεια αυτής της συνάντησης με τη σημερινή κεφαλαιοποίηση της εταιρείας η οποία αντιστοιχεί περίπου στο 0,9 των ιδίων κεφαλαίων της, η αναμενόμενη μερισματική απόδοση θα ανέλθει στα επίπεδα τουλάχιστον του 4,5%.

Σημειώθηκε επίσης ότι από το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της η Marfin Financial Group πέραν των συμμετοχών της διατηρεί σήμερα 65 εκατ. ευρώ σε διαθέσιμα μετρητά και 35 εκατ. ευρώ σε άμεσα ρευστοποιήσιμες επενδύσεις.

Εκτός από τα πεπραγμένα της φετινής σημαντικά κερδοφόρας χρονιάς, η Διοίκηση της Marfin Financial Group αναφέρθηκε και στις προοπτικές της εταιρίας και των δύο θυγατρικών Τραπεζών της για την διετία 2005-2006.

Συγκεκριμένα, με βάση την εκτίμηση ότι στη διετία αυτή οι παράμετροι της οικονομίας και της επιχειρηματικής δραστηριότητας πιθανόν να επιδεινωθούν, η διοίκηση τόνισε ότι η εταιρία επιδιώκει να διατηρήσει την υψηλή ρευστότητα της προκειμένου να αναπτυχθεί εκμεταλλευόμενη τις επενδυτικές ευκαιρίες που τυχόν θα παρουσιασθούν.

Η Marfin Financial Group είναι εταιρία συμμετοχών και επενδύσεων στον τραπεζικό και ευρύτερο χρηματοοικονομικό χώρο και οι δύο βασικές θυγατρικές εταιρείες της είναι η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος και η Marfin Bank.

Η πρώτη εξειδικεύεται στην επενδυτική τραπεζική (investment banking), καθώς και στη διεκπεραίωση συναλλαγών στην ελληνική και στις διεθνείς κεφαλαιαγορές. Η Marfin Bank εξειδικεύεται στην ιδιωτική τραπεζική (private banking), καθώς και στη διαχείριση χαρτοφυλακίων (asset management).

Η Marfin Financial Group είναι η 14η μεγαλύτερη μετοχή του FTSE-40 και από τις 18 Οκτωβρίου η διαπραγμάτευσή της θα γίνεται στο κλάδο των εταιριών συμμετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v