Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΑΘ: Εκτιμήσεις για διπλασιασμό κερδών στο 9μηνο

Αύξηση των εσόδων κατά 25% και διπλασιασμό των κερδών εκτιμά η διοίκηση της ΕΥΑΘ για το 9μηνο 2004. Επίσης, κατά τη διάρκεια της σημερινής γ.σ. εγκρίθηκε η τροποποίηση της σύμβασης με το ελληνικό δημόσιο, που εκπροσωπείται στην ΕΥΑΘ Παγίων, και η οποία καθίσταται προϊσταμένη αρχή για την ανάληψη προγραμμάτων απευθείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΕΥΑΘ: Εκτιμήσεις για διπλασιασμό κερδών στο 9μηνο
της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου

Με αυξητικούς ρυθμούς ανάλογους του εξαμήνου κινούνται τα οικονομικά μεγέθη της ΕΥΑΘ και στο 9μηνο του έτους.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία, τα έσοδα από πωλήσεις και παροχή υπηρεσιών εκτιμάται ότι θα είναι αυξημένα κατά 25%, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2003, ενώ θα διπλασιασθούν τα κέρδη προ φόρων.

Η διοίκηση της ΕΥΑΘ αποδίδει τη θετική εξέλιξη των μεγεθών της κυρίως στη σμίκρυνση της ”ψαλίδας” μεταξύ τιμολόγησης και είσπραξης, μια απόσταση που έχει περιορισθεί πλέον στους δύο μήνες.

Με τα δεδομένα αυτά εκτιμάται ότι θα επαληθευθούν οι αρχικές προβλέψεις της διοίκησης της εταιρίας για το σύνολο των μεγεθών του 2004, οπότε προβλέπεται να διαμορφωθούν τα μεν έσοδα περίπου σε 60 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων σε 11 εκατ. ευρώ.

Στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΥΑΘ που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι εγκρίθηκε η τροποποίηση της σύμβασης μεταξύ του ελληνικού δημοσίου, που εκπροσωπείται στην ΕΥΑΘ Παγίων και της μητρικής εταιρίας.

Έτσι η ΕΥΑΘ Παγίων θα έχει τη δυνατότητα να είναι η προϊσταμένη αρχή για την ανάληψη προγραμμάτων απευθείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οποία θα ανατίθενται στη συνέχεια για υλοποίηση στην ΕΥΑΘ.

Ήδη, έχουν εγκριθεί δύο έργα συνολικού προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ, για τη συμπλήρωση δικτύου ακαθάρτων σε τουριστικές περιοχές της Θεσσαλονίκης και την κατασκευή ανάλογου δικτύου στο δημοτικό διαμέρισμα της Σίνδου, του Δήμου Εχεδώρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v