Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ένεργος: Ξεκινά η αποϋλοποίηση των μετοχών

Από την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2004 θα έχουν τη δυνατότητα οι μέτοχοι της εταιρίας Ένεργος να καταθέτουν τις μετοχές τους ή τα αποθετήρια έγγραφα που κατέχουν, προκειμένου να αποϋλοποιηθούν. Τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2004, θα πραγματοποιηθεί η μετατροπή των αποθετηρίων τίτλων της εταιρίας, σε άϋλους τίτλους.

Ένεργος: Ξεκινά η αποϋλοποίηση των μετοχών
Από την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2004 θα έχουν τη δυνατότητα οι μέτοχοι της εταιρίας Ένεργος να καταθέτουν τις μετοχές τους ή τα αποθετήρια έγγραφα που κατέχουν, προκειμένου να αποϋλοποιηθούν.

Τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2004, θα πραγματοποιηθεί η μετατροπή των αποθετηρίων τίτλων της εταιρίας, σε άϋλους τίτλους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ένεργος, όσοι από τους μετόχους δεν έχουν ακόμη ανοίξει μερίδα και λογαριασμό χρεογράφων, καλούνται όπως απευθυνθούν σε χειριστή λογαριασμού (ΑΧΕ ή Θεματοφύλακα) προκειμένου να προβούν στις ανωτέρω ενέργειες.

Σημειώνεται, πως οι μέτοχοι της εταιρίας πρέπει να προσκομίσουν μαζί με τα αποθετήρια έγγραφά τους, το δελτίο ταυτότητας και εκτύπωση με τον κωδικό και τα λοιπά στοιχεία του λογαριασμού χρεογράφων που έχουν ανοίξει στο ΣΑΤ. Σε περίπτωση υφισταμένων βαρών, οι μέτοχοι οφείλουν να προσκομίσουν επίσης, το έγγραφο βάσει του οποίου συνεστήθη το βάρος επί των μετοχών τους ή των αποθετηρίων εγγράφων τους.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με το Ν. 2396/96, μετά την πάροδο εξαμήνου από την ημερομηνία μετατροπής σε άϋλους τίτλους, η εταιρία οφείλει να εκποιήσει όσες μετοχές τους ή αποθετήρια έγγραφα δεν θα έχουν έως τότε μετατραπεί σε άϋλους τίτλους.

Το προϊόν της εκποίησης θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και θα είναι στη διάθεση των δικαιούχων μετόχων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v