Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Συνάντηση εργαζομένων – Διοίκησης για τη ΣΣΕ

Νέα συνάντηση για την διαπραγμάτευσης της νέας συλλογικής σύμβασης θα έχουν σήμερα η διοίκηση και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στον ΟΤΕ.

  • της Μάρως Τσαντήλα
ΟΤΕ: Συνάντηση εργαζομένων – Διοίκησης για τη ΣΣΕ
Νέα συνάντηση για την διαπραγμάτευσης της νέας συλλογικής σύμβασης θα έχουν σήμερα η διοίκηση και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στον ΟΤΕ. Ο διάλογος ανάμεσα στις δύο πλευρές που ξεκίνησε στις αρχές του μήνα είναι συνεχής καθώς η διοίκηση έχει δώσει περιθώριο δύο μηνών, δηλαδή ως το τέλος Αυγούστου προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση και να υπογραφεί η νέα ΣΣΕ.

Η πρόταση της διοίκησης περιλαμβάνει αρκετά σκληρές προτάσεις καθώς ζητά από τους εργαζόμενους του ΟΤΕ να υπάρξει συμφωνία για άρση της μονιμότητας του προσωπικού που εργάζεται στον ΟΤΕ προ του 2005, πάγωμα μισθών, κατάργηση σειράς επιδομάτων, θέσπιση νέου μισθολογίου, «μαχαίρι» στις συνδικαλιστικές άδειες, αυστηρότερο πειθαρχικό έλεγχο αλλά και εθελούσια έξοδο για το προσωπικό. Απώτερος στόχος των προτάσεων αυτών καθώς και κινήσεων έχουν γίνει για την περιστολή του κόστους είναι λειτουργίας είναι η μείωση του κατά 300 εκατομμύρια του κόστος προσωπικού σε βάθος τετραετίας.

Από την πλευρά των εργαζομένων γίνεται λόγος για λανθασμένη στρατηγική της διοίκησης η οποία σημειώνεται ότι εστιάζει όλη την προσπάθειά στις περικοπές που αφορούν τους εργαζόμενους χωρίς παράλληλα να κάνει κάτι για την αύξηση των εσόδων που είναι και το πραγματικό πρόβλημα του ΟΤΕ στη φάση αυτή.

Κόκκινη γραμμή πάντως φαίνεται ότι εξακολουθεί να αποτελεί το ζήτημα άρσης της μονιμότητας για τους παλιούς εργαζόμενους του ΟΤΕ, αφού για όσους έχουν προσληφθεί μετά το 2005 δεν τίθεται θέμα μονιμότητας. Σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι δεν συμφωνήσουν με την άρση της μονιμότητας τότε το θέμα μπορεί να ρυθμιστεί μόνο με νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v