Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Intracom το νέο έργο του IKA

Την επέκταση του έργου αναβάθμισης του πληροφοριακού συστήματος του ΙΚΑ, ύψους 4 δισ. δρχ. ανέλαβε η Intracom μετά από απόφαση της διοίκησης του Ιδρύματος. Το κυρίως έργο που ανερχόταν σε 8,5 δισ. δρχ. το είχε αναλάβει προ δύο ετών η Intrasoft.

Στην Intracom το νέο έργο του IKA
Την ανάθεση στην εταιρία Intracom της επέκτασης του έργου αναβάθμισης του πληροφοριακού συστήματος του ΙΚΑ, αποφάσισε στα τέλη της περασμένης εβδομάδος η διοίκηση του Ιδρύματος.

Υπενθυμίζεται ότι προ δύο ετών η Intrasoft (προ της συγχώνευσης με τη μητρική εταιρία) είχε αναλάβει το κυρίως έργο του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος του ΙΚΑ, ύψους περίπου 8,5 δισ. δρχ. ενώ στη συνέχεια διεκδίκησε μέσω διεθνούς διαγωνισμού και την επέκτασή του, που αφορούσε την αναβάθμιση του κέντρου επεξεργασίας των αναλυτικών περιοδικών δηλώσεων των επιχειρήσεων, έργο ύψους περίπου 4 δισ. δραχμών.



Μέσω του διαγωνισμού, η Intrasoft ανακηρύχθηκε μειοδότρια εταιρία και περίμενε την έκδοση σχετικών αποφάσεων για την έναρξη του έργου. Οπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, το ίδρυμα ζήτησε από το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο να αποφανθεί σχετικά με το εάν υπάρχει ασυμβίβαστο, ώστε η εταιρία να μην μπορεί να αναλάβει έργα του δημοσίου λόγο της ανάμιξης των μετόχων της σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.



Σύμφωνα με πηγές που προέρχονται από την Intracom, ένα μέλος του ΕΣΡ είχε υποστηρίξει τότε ότι μέτοχοι της Intrasoft κατέχουν ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου του τηλεοπτικού σταθμού Mega, και ως εκ’ τούτου δεν μπορεί να αναλάβει το έργο. Στη συνέχεια και παρά το γεγονός ότι το ΕΣΡ θα έπρεπε να αποφανθεί σχετικά με επίσημο έγγραφό του, ή σε άλλη περίπτωση να εκδώσει πιστοποιητικό διαφάνειας, δεν προχώρησε σε έκδοση κάποιου εγγράφου.

Η διοίκηση του ιδρύματος, κατέφυγε στο Ελεγκτικό Συνέδριο που γνωμοδότησε για τη νομιμότητα ή μη της κατακύρωσης του σχετικού διαγωνισμού στον μειοδότη. Το συμβούλιο με το σκεπτικό ότι, εφ’ όσον η ανεξάρτητη αρχή δεν εισηγήθηκε αρνητικά στην έκδοση του πιστοποιητικού, αποφάνθηκε ότι μπορεί η αναθέτουσα αρχή, να προχωρήσει στην κατακύρωση του διαγωνισμού στον μειοδότη -εν προκειμένω στην Intracom.

Σ.Α.Ζ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v