Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Το μεγάλο στοίχημα των αποκρατικοποιήσεων

Η επικείμενη αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ έχει προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον ξένων χρηματοοικονομικών οίκων και funds. Ποια μεγάλα ονόματα έσπευσαν να παραλάβουν τα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας.

ΟΠΑΠ: Το μεγάλο στοίχημα των αποκρατικοποιήσεων
Μεγάλη ζήτηση προεξοφλείται ότι θα έχει το 34% του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΠΑΠ όταν η κυβέρνηση τελικά ολοκληρώσει τη δέσμευσή της για πώληση της... χρυσοτόκου όρνιθας, στο πλαίσιο του φιλόδοξου προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του euro2day, οικονομικά στοιχεία της ΟΠΑΠ δόθηκαν από τη μεσολαβήτρια τράπεζα Deutsche Bank (υποκατάστημα του Λονδινου) σε ενδιαφερόμενους χρηματοοικονομικούς οίκους και funds του εξωτερικού, που δραστηριοποιούνται στον χώρο των επιχειρηματικών εξαγορών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αποδέκτες των οικονομικών στοιχείων της ΟΠΑΠ έχουν γίνει μέχρι στιγμής οι παρακάτω οίκοι: The Permira Fund, APAX, η αγγλική κοινοπραξια της Camelot, η ΒCC Partners και ο Τσέχος μεγαλοεπενδυτής και μέτοχος της Τράπεζας Πειραιώς (με 5,72%) κ. Πίτερ Κέλνερ.

Ενδιαφέρον επίσης φέρεται να έχει εκδηλώσει και ο ιταλικός κολοσσός Lottonatica στην ιδιοκτησία του οποίου ανήκει η αμερικανική gtech.

Κύκλοι της αγοράς προεξοφλούν, επίσης, ότι ενδιαφέρον για την ΟΠΑΠ αναμένεται να εκδηλωθεί και από την πλευρά της Intralot, συμφερόντων του επιχειρηματία κ. Σωκράτη Κόκκαλη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v