Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακης: Στις 15/5 η ημερομηνία για Σκαραμαγκά

Την Τετάρτη, 15/5 θα ανακοινωθεί, σύμφωνα με τον Α. Τσοχατζόπουλο, η ημερομηνία για την υπογραφή της πώλησης του Σκαραμαγκά. Εκτιμάται, ότι οι καθυστερήσεις προέρχονται από τις συνεχείς πιέσεις των γερμανών, που διεκδικούν και νέες παραγγελίες από το πολεμικό ναυτικό, και από τον ΟΣΕ.

Ακης: Στις 15/5 η ημερομηνία για Σκαραμαγκά
Την Τετάρτη, 15 Μαΐου, θα ανακοινωθεί, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Α. Τσοχατζόπουλο, η ακριβής ημερομηνία που θα υπογραφεί η τελική σύμβαση για την πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Αν και η τελική σύμβαση, όπως από τον ίδιο είχε ανακοινωθεί, αναμενόταν για σήμερα, 13 Μαΐου, η... διήμερη γερμανική αργία την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή, όπως ισχυρίστηκε ο υπουργός, είχε ως αποτέλεσμα να μην ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί αλλά και να μη ρυθμιστούν ορισμένα ζητήματα από τους νομικούς συμβούλους.

Βέβαια, η τέταρτη παράταση στην ολοκλήρωση της μεταβίβασης του Σκαραμαγκά στη HDW που η κυβέρνηση την αποδίδει πότε στα εσωτερικά προβλήματα των γερμανών και πότε στις επίσημες αργίες τους, φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και με νέες παρατάσεις.

Είναι κοινή εκτίμηση, ότι τα προβλήματα προέρχονται από τις συνεχείς πιέσεις των γερμανών που διεκδικούν την ανάθεση και νέων παραγγελιών από το πολεμικό ναυτικό, καθώς και τη διευθέτηση άλλων εκκρεμοτήτων που αφορούν και στην ενεργοποίηση των ποινικών ρητρών από την πλευρά του ΟΣΕ για τη μη έγκαιρη εκτέλεση των παραγγελιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v