Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Info-Quest: Βελτιωμένο το 9μηνο, λέει η διοίκηση

Στοιχεία των οικονομικών αποτελεσμάτων του 9μήνου 2004 της Info-Quest δημοσιοποίησε ο πρόεδρος του ομίλου, κ. Θ. Φέσσας, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του κτιρίου της Info-Quest στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2004.

Info-Quest: Βελτιωμένο το 9μηνο, λέει η διοίκηση
Τα οικονομικά αποτελέσματα του 9μήνου 2004 δημοσιοποίησε ο πρόεδρος του ομίλου της Info-Quest, κ. Θ. Φέσσας, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του κτιρίου της Info-Quest στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2004.

Ειδικότερα, τόνισε πως οι πωλήσεις της Info-Quest υπερέβησαν τα 265 εκατ. ευρώ, με την κερδοφορία να βελτιώνεται συγκριτικά με το α’ εξάμηνο του 2004, ενώ οι αντίστοιχες πωλήσεις του ομίλου εκτιμάται ότι προσέγγισαν τα 350 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, ο κ. Φέσσας αναφέρθηκε στις πωλήσεις του υποκαταστήματος της Θεσσαλονίκης. Όπως επισήμανε, η Info-Quest έχει κατακτήσει ένα σημαντικότατο μερίδιο της αγοράς πληροφορικής στη Βόρεια Ελλάδα που πλησιάζει ίσως το 25%.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις του υποκαταστήματος της Θεσσαλονίκης θα ξεπεράσουν φέτος τα 45 εκατ. ευρώ, όταν το συνολικό μέγεθος της αγοράς πληροφορικής στη Βόρεια Ελλάδα εκτιμάται περί τα 180 εκατ. ευρώ.

”Το μερίδιο αγοράς της εταιρίας στην Βόρεια Ελλάδα είναι πολύ ανώτερο του συνολικού μεριδίου της Info-Quest, η οποία φέτος με προσδοκώμενες πωλήσεις στην πληροφορική περί τα 300 εκατ. ευρώ θα έχει πανελλαδικό μερίδιο αγοράς 15% περίπου”.

Σύμφωνα με τον κ. Φέσσα, αντίστοιχη εμπορική επιτυχία σημειώνει στη Θεσσαλονίκη η Q-Telecom.

Αναλυτικότερα, ”οι πωλήσεις τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών της εταιρίας θα υπερβούν τα 25 εκατ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα, αντιπροσωπεύοντας το 25% των συνολικών πωλήσεων της Q. Οι πωλήσεις της Q-Telecom γίνονται μέσω μεταπωλητών, καθώς και από τη θυγατρική μας ACS Courier”.

Όσον αφορά στην επένδυση του ομίλου στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Φέσσας υπογράμμισε πως ”το ιδιόκτητο κτίριο που εγκαινιάζουμε σήμερα, συνολικής επιφάνειας 9.000 τ.μ., έχει υποστεί μετατροπές κι αναβαθμίσεις, ώστε οι εργαζόμενοι και οι πελάτες μας να απολαμβάνουν ένα άνετο και λειτουργικό περιβάλλον. Το κτίριο αυτό είναι από τα μεγαλύτερα σ’ επιφάνεια από τα 6 ιδιόκτητα κτίρια της εταιρίας, των οποίων η αξία εκτιμήθηκε πρόσφατα στα 40 εκατ. ευρώ”.

Στη συνέχεια, τόνισε, πως ”επιδίωξη και φιλοδοξία μας είναι να γίνει η Θεσσαλονίκη το κέντρο των δραστηριοτήτων μας στις βαλκανικές χώρες.

Μέχρι σήμερα έχουμε πολυετή παρουσία στην Αλβανία και τη FYROM και σκοπεύουμε να επαναλάβουμε τις προσπάθειές μας για επέκταση στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία”.

Τέλος, επισήμανε, πως ”με την ολοκλήρωση κάποιων σημαντικών υποδομών όπως το αεροδρόμιο, το λιμάνι, η Εγνατία οδός και οι κάθετοι οδικοί άξονες, η Θεσσαλονίκη μπορεί και πρέπει να γίνει ο κόμβος της οικονομικής και της πολιτιστικής ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων, ένα διεθνές κέντρο εμπορίου και αναψυχής που θα προσφέρει πλούτο και δουλειά στους κατοίκους της κι ανάπτυξη σ’ όλη την Ελλάδα”.

Σημειώνεται ότι τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, κ. Γ. Αλογοσκούφη, των τοπικών αρχών κι άλλων επιφανών μελών του πολιτικού κι επιχειρηματικού κόσμου της χώρας.

Το ύψος της συγκεκριμένης επένδυσης πλησίασε τα 12 εκατ. ευρώ.

Το κτίριο που εγκαινιάστηκε είναι ένα από τα μεγαλύτερα κτίρια του ομίλου της Info-Quest, η οποία χρησιμοποιεί έξι ιδιόκτητα κτίρια συνολικής επιφάνειας 31.000 τ.μ., ενώ νοικιάζει ακόμη τρία κτίρια συνολικής επιφάνειας 14.000 τ.μ. όπου στεγάζονται συνολικά 1.500 άτομα, εκ των οποίων 200 περίπου στη Θεσσαλονίκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v