Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Βάζει «λουκέτο» σε 74 καταστήματα

Σε σημαντική μείωση του αριθμού των καταστημάτων OTEshop αλλά και των σημείων εξυπηρέτησης πελατών που διαθέτει ο Οργανισμός σε όλη τη χώρα προχωρά η διοίκηση του ΟΤΕ.

  • της Μάρως Τσαντήλα
ΟΤΕ: Βάζει «λουκέτο» σε 74 καταστήματα
Σε σημαντική μείωση του αριθμού των καταστημάτων OTE shop αλλά και των σημείων εξυπηρέτησης πελατών που διαθέτει ο Οργανισμός σε όλη τη χώρα προχωρά η διοίκηση του ΟΤΕ.

Συγκεκριμένα, η βελτίωση της αποδοτικότητας του δικτύου καταστημάτων του ΟΤΕ ήταν το αντικείμενο συνάντησης που είχε χθες αντιπροσωπεία της διοίκησης και των εργαζομένων στον ΟΤΕ, όπου και ανακοινώθηκε η απόφαση να μπει λουκέτο σε 74 καταστήματα OTEshop καθώς και σε 60 σημεία εξυπηρέτησης πελατών του ΟΤΕ στην περιφέρεια.

Το κλείσιμο των καταστημάτων αναμένεται ότι θα προχωρήσει αμέσως και εντάσσεται στο πλαίσιο του νέου οργανωτικού σχήματος της εταιρίας, η οποία έχει απώτερο στόχο τη λειτουργική συγχώνευση με την Cosmote.

Από την κίνηση αυτή επηρεάζονται, όπως υπολογίζεται από την πλευρά της ΟΜΕ-ΟΤΕ, 436 υπάλληλοι του ΟΤΕ. Οι εν λόγω υπάλληλοι, με δεδομένο ότι δεν έχει αρθεί προς παρόν το καθεστώς μονιμότητας στον Οργανισμό, όπως ζητά επιμόνως η διοίκηση, θα μετακινηθούν σε άλλες θέσεις εργασίας στον ΟΤΕ.

Τα περισσότερα καταστήματα OTEshop καθώς και τα σημεία εξυπηρέτησης πελατών στα οποία μπαίνει λουκέτο βρίσκονται στην περιφέρεια και ιδίως στα νησιά, ενώ η απόφαση για το κλείσιμό τους ελήφθη είτε αφού κρίθηκε ότι υπάρχει επαρκής παρουσία του ομίλου με το δίκτυο καταστημάτων Γερμανός είτε ότι η λειτουργία τους ήταν παθητική για τον ΟΤΕ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΟΤΕ προχωρά στο κλείσιμο καταστημάτων του. Μάλιστα, στις αρχές του 2009 είχε προχωρήσει στο κλείσιμο ακόμη 122 καταστημάτων.

Ο σχεδιασμός για το κλείσιμο των καταστημάτων του ΟΤΕ ξεκίνησε με την απόκτηση του δικτύου καταστημάτων Γερμανός, το οποίο έδωσε ισχυρή εμπορική παρουσία στον όμιλο με πληθώρα σημείων παρουσίας σε όλη τη χώρα.

Συγχώνευση ΟΤΕ - Cosmote

Τώρα, εν όψει της υλοποίησης του σχεδίου που προβλέπει τη συγχώνευση ΟΤΕ και Cosmote, σχεδιάζεται σταδιακή λειτουργική συγχώνευση δραστηριοτήτων σε επίπεδο ομίλου. Πάντως, δεν πρόκειται να κλείσουν όλα τα καταστήματα ΟΤΕshop, αφού ήδη ετοιμάζεται το νέο πρότυπο κατάστημα του ΟΤΕ στην οδό Πανόρμου, το οποίο θα αποτελέσει «πιλότο» και για υπόλοιπα καταστήματα.

Να σημειώσουμε ακόμη ότι προχωρώντας στην ουσιαστική ενοποίηση των καταστημάτων του ομίλου ΟΤΕ η διοίκηση εκτιμά ότι θα έχει οφέλη, εξασφαλίζοντας οικονομία σε επίπεδο τροφοδοσίας των καταστημάτων.

Πάντως, η πρόθεση για κλείσιμο καταστημάτων και σημείων εξυπηρέτησης, που γνωστοποιήθηκε την ημέρα κατά την οποία η Deutsche Telekom αύξησε το ποσοστό της στον ΟΤΕ, προκαλεί αντίδραση από την πλευρά των εργαζομένων.

Από την πλευρά της ΟΜΕ-ΟΤΕ η κίνηση αυτή συνδέεται ευθέως με τη γερμανική ισχυροποίηση, ενώ γίνεται λόγος για απαξίωση του δικτύου καταστημάτων ΟΤΕ. Επιπλέον, επισημαίνεται και η κοινωνική διάσταση του θέματος, αφού για τους υπαλλήλους των καταστημάτων αυτών συνιστά πλήρη ανατροπή της ζωής τους, καθώς κατά κύριο λόγο πρόκειται για νησιά και απομονωμένα μέρη που δεν προσφέρουν εναλλακτική δυνατότητα απασχόλησης στον ΟΤΕ στην ίδια περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v