Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέσω χρηματιστηρίου το 10% του ΟΤΕ στην DT

Με συνολικό τίμημα 391.630.153,62 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή τιμή 7,99 ευρώ ανά μετοχή, θα γίνει μέσω του χρηματιστηρίου, με απλό πακέτο, η μεταβίβαση του 10% του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom.

  • της Μάρω Τσαντήλα
Μέσω χρηματιστηρίου το 10% του ΟΤΕ στην DT
Με συνολικό τίμημα 391.630.153,62 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή τιμή 7,99 ευρώ ανά μετοχή, θα γίνει μέσω του χρηματιστηρίου, με απλό πακέτο, η μεταβίβαση του 10% του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom, όπως αποφάσισε η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων και Αναδιαρθρώσεων.

Η συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί μέσω της Εθνικής Χρηματιστηριακής, ενώ η Διυπουργική αποφάσισε επίσης την ανάθεση στη δικηγορική εταιρία ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ & ΔΑΝΙΟΛΟΣ ΗΣΑΪΑΣ το έργο της παροχής νομικών συμβουλών για τη συναλλαγή. Επίσης, στη UBS LIMITED ανατίθεται το έργο της παροχής γνωμάτευσης περί του ευλόγου και δικαίου της τιμής πώλησης των πωλούμενων μετοχών (fairness opinion).

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, το ποσοστό της D.T. στον ΟΤΕ θα ανέλθει στο 40%, ενώ αυτό του Δημοσίου θα μειωθεί στο 10%, συνυπολογιζόμενου και του ποσοστού που κατέχει στον ΟΤΕ και το ΙΚΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v