Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Public: Πρόβλεψη για αύξηση πωλήσεων 20% το 2011

Εκτιμήσεις για αύξηση πωλήσεων κατά 20% στα 86 εκατ.ευρώ διατυπώνει η διοίκηση της αλυσίδας Public, η οποία στοχεύει στο προσεχές διάστημα στην περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων.

Public: Πρόβλεψη για αύξηση πωλήσεων 20% το 2011
Εκτιμήσεις για αύξηση πωλήσεων κατά 20% στα 86 εκατ.ευρώ διατυπώνει η διοίκηση της αλυσίδας Public, η οποία στοχεύει στο προσεχές διάστημα στην περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων πολιτισμού και ψυχαγωγίας.

Το 2010 η αλυσίδα, εκμεταλλευόμενη και την αποχώρηση της Fnac, ενίσχυσε το δίκτυο της από 7 καταστήματα σε 11, επιτυγχάνοντας αύξηση πωλήσεων κατά 40% στα 72 εκατ.ευρώ.

Παρόλα αυτά η εταιρία εκτιμά ότι θα παρουσιάσει λειτουργική κερδοφορία από το 2012.

Για την τρέχουσα χρήση, μειώνει το ρυθμό των επενδύσεων της σε δίκτυο και επικεντρώνεται στην εδραίωση της, στην ανάπτυξη των μεριδίων αγοράς που κατέχει και στη βελτίωση της εξυπηρέτησης πελατών.

Σημειώνεται ότι το ηλεκτρονικό κατάστημα της αλυσίδας αναμένεται το 2011 να παρουσιάσει τζίρο ίσο με το 5% του συνολικού της αλυσίδας ενώ για το 2012 εκτιμάται ότι το ποσοστό αυτό θα ανέλθει στο 8%.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αλυσίδας η αγορά στην οποία δραστηριοποιείται (τόσο τα τεχνολογικά προϊόντα όσο και οι κατηγορίες, βιβλίων, cd, dvd, κτλ) παρουσιάζει κάμψη κατά μέσο όρο της τάξης του 30%, και δεδομένων των προβλέψεων της για αύξηση πωλήσεων το 2011, αναμένεται να καρπωθεί μερίδια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v