Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτιμήσεις για την πορεία της νέας Feedus (update)

Τις εκτιμήσεις για τη πορεία των μεγεγών την τριετία 2004 -2005 της νέας Feedus που προήλθε από τη συγχώνευση με την εισηγμένη Σαραντής ΑΕΒΕ, παρουσίασε σήμερα η διοίκηση της. Επικείμενο placement για το 9,3% της νέας Feedus για αύξηση της διασποράς.

Εκτιμήσεις για την πορεία της νέας Feedus (update)
της Αντιόπης Σχοινά

Την παρουσίαση της νέας Feedus, μίας από τις 30 πλέον κερδοφόρες εταιρίες στο κλάδο τον τροφίμων, η οποία προήλθε από τη συγχώνευση της με την εισηγμένη εταιρία ζαχαρωδών Σαραντής ΑΕΒΕ, πραγματοποίησε σήμερα η διοίκηση της.

Όπως τόνισε ο κ. Αριστείδης Μπελλές, πρόεδρος του ομίλου Νηρέα, η νέα εταιρία δημιουργεί συνεργίες με την εισηγμένη εταιρία Νηρέας, αλλά και τις προϋποθέσεις για σημαντική αύξηση της κερδοφορίας την επόμενη τριετία.

Συγκεκριμένα, εκτιμάται αύξηση των πωλήσεων της εταιρίας Feedus, από τα 39 εκ. ευρώ το 2004 στα 59 εκ. ευρώ (αύξηση 51%) το 2005, με ταυτόχρονη αύξηση των κερδών προ φόρων από 4,8 εκ ευρώ το 2004 στα 7,1 εκ ευρώ (αύξηση 48%) το 2005.

Για το 2006 η διοίκηση προβλέπει κύκλο εργασιών στα 65 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων στα 8,2 εκατ. ευρώ.

Επίσης, οι θετικές προοπτικές της εταιρίας ενισχύονται περαιτέρω μέσω της ανάπτυξης νέων γραμμών παραγωγής ζαχαρωδών προϊόντων, καθώς επίσης και της κατασκευής εργοστασίου παραγωγής τσίχλας με μαστίχα Χίου (ύψους επένδυσης 2,5 εκ. ευρώ) αλλά και της εισόδου της εταιρείας στην αγορά τροφών για κατοικίδια ζώα.

Ειδικότερα, η εταιρία προγραμματίζει το λανσάρισμα 12 νέων κωδικών στα τέλη του 2004 που αφορούν σε τροφές κατοικιδίων ζώων, ενώ τον Ιούνιο του 2005 έχει προγραμματιστεί η επέκταση της εταιρίας σε αγορές του εξωτερικού.

Επιπρόσθετα, η διοίκηση της εταιρίας ανακοίνωσε την επαναλειτουργία του εργοστασίου της εταιρία ΑΛΦΑ (που άνηκε στη Sea Farm) που μπορεί να προσδώσει 20.000 τόνους παραγωγής ιχθυοτροφών ενώ επισήμανε ότι έχει δρομολογηθεί η αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας της Feedus κατά 100%.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με δύο τρόπους, είτε με τη δημιουργία νέας γραμμής παραγωγής στο υπάρχων εργοστάσιο στη Πάτρα, επένδυση που εκτιμάται στα 3,5 εκατ. ευρώ, είτε μέσω συνεργασίας με μεγάλη εταιρία παραγωγής του κλάδου.

Όπως επεσήμανε ο κ. Μπελλές η συνεργασία αυτή αναμένεται να επιτευχθεί εντός της επόμενης εβδομάδας με εγχώρια εταιρία. Σε περίπτωση που δεν ευοδωθεί η συνεργασία υπάρχουν ανοιχτές συζητήσεις με αντίστοιχες εταιρίες του εξωτερικού.

Όσον αφορά τη μετοχική βάση της νέας Feedus επιτυγχάνεται διασπορά μόλις 10,7%, ενώ ο χρηματιστηριακός νόμος ορίζει διασπορά 20%, σε αυτό το πλαίσιο ζήτησε και έλαβε από το ΧΑ, προθεσμία 45 ημερών για την αύξηση της διασποράς.

Η εταιρία έχει ήδη πραγματοποιήσει παρουσιάσεις σε θεσμικούς επενδυτές και έχει προγραμματίσει τη διενέργεια placement για 2,5 εκατ. μετοχές τουλάχιστον που αφορούν στο 9,3% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Ειδικότερα, η μετοχική σύνθεση μετά την συγχώνευση με απορρόφηση, διαμορφώνεται ως εξής:

Το ποσοστό του κ. Λουμπούνη Δημήτρη, μετόχου της εταιρίας Feedus (πρώην Σαραντής ΑΕΒΕ) διαμορφώνεται σε 1,04% από 5,01%, ενώ του κ. Αριστείδη Μπελλέ σε 30,10% από 17,80%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v