Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η νέα σύνθεση του Δ.Σ του Ιατρικού Αθηνών

Στη συγκρότηση νέου εξαμελούς Δ.Σ, με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων από το χώρο της Ιατρικής, της Οικονομίας και του Management, προχώρησε ο όμιλος του Ιατρικού Αθηνών, μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης των θυγατρικών του εταιριών.

Η νέα σύνθεση του Δ.Σ του Ιατρικού Αθηνών
Στη συγκρότηση νέου εξαμελούς Δ.Σ, προχώρησε ο όμιλος του Ιατρικού Αθηνών, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της συγχώνευσης των θυγατρικών του εταιριών.

Τα μέλη του Δ.Σ. είναι ο Γεώργιος Β. Αποστολόπουλος - Πρόεδρος, ο Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος - Αντιπρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος και η Θεοδώρα Νεζερίτη - Μέλος. Τα νέα μέλη του Δ.Σ. είναι ο Σωτήρης Ράπτης, Μέλος – Καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Παθολογίας, ο Peter Abell, Μέλος – Καθηγητής και Director Σχολής Management του London School of Economics και ο Χρήστος Πιτέλης, Μέλος – Α. Καθηγητής τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής του Center of International Business and Management του Πανεπιστημίου του Cambridge.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η συγκρότηση του Δ.Σ., ανταποκρίνεται πλήρως στους κανόνες εταιρικής Διακυβέρνησης που η ”Ιατρικό Αθηνών Ε.Α.Ε.” έχει οικειοθελώς υιοθετήσει και έχουν σαν αμετακίνητο στόχο τη διαφάνεια, τη διαφύλαξη των συμφερόντων όλων όσων συνδέονται με την εταιρία, καθώς και το σημαντικότερο, τη διατήρηση και βελτίωση της αξιοπιστίας της εταιρίας διεθνώς.

Κατά το Αγγλοσαξονικό πρότυπο, διαχωρίζεται η θέση Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου, και εκτός των εκτελεστικών μελών προστίθενται και μη εκτελεστικά και ανεξάρτητα μέλη, ήτοι προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό χώρο της ιατρικής, της οικονομίας και του management, με διεθνή ακτινοβολία και αναγνώριση. Η συγκρότηση του ως άνω Δ.Σ. ανταποκρίνεται πλήρως και στην εξωστρεφή στρατηγική του ομίλου για την περαιτέρω πορεία του στην Ευρωπαϊκή διεθνή αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v