Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ΧΑ της Ρουμανίας το 46% της Rom Telecom

Το 46% των μετοχών της Rom Telecom θα εισάγει στο χρηματιστήριο η κυβέρνηση της Ρουμανίας, μετά από συμφωνία με τον ΟΤΕ. Ο ΟΤΕ είχε αρνηθεί να αγοράσει το μερίδιο της ρουμανικής εταιρίας τον περασμένο Μαϊο.

Στο ΧΑ της Ρουμανίας το 46% της Rom Telecom
Το ρουμανικό δημόσιο θα προχωρήσει στην εισαγωγή του 46% των μετοχών της Rom Telecom στο χρηματιστήριο του Βουκουρεστίου, ύστερα από την άρνηση του ΟΤΕ τον περασμένο Μαϊο να το αγοράσει, αναφέρει σε δημοσίευμα του το Bloomberg.

H κυβέρνηση της Ρουμανίας θα επιλέξει μια επενδυτική τράπεζα μέσα στους επόμενους δύο μήνες για να διαχειριστεί την πώληση των μετοχών, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υπουργός Επικοινωνιών της Ρουμανίας, Valerian Vreme, μετά από συνάντηση του με τους εκπροσώπους του ΟΤΕ.

Σημειώνεται ότι ο ΟΤΕ, αποφάσισε το Μάιο να μην προχωρήσει σε αγορά των μετοχών της Rom Telecom.

"Eίναι η πρώτη φορά που καταφέραμε να έχουμε μια γραπτή συμφωνία με τον ΟΤΕ για την εισαγωγή του μεριδίου και ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα" δήλωσε ο Vreme σε συνέντευξη που έδωσε την Παρασκευή.

"Η επενδυτική τράπεζα θα μας προσφέρει συμβουλές πάνω στις λεπτομέρειες της συναλλαγής. Πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε να πουλήσουμε όλο το μερίδιο ή μόνο μέρος αυτού και αν θα προχωρήσουμε σε δημόσια αρχική προσφορά" πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v