Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Μέγας χορηγός του κλασσικού μαραθώνιου

Την απόφαση της διοίκησης της ΟΠΑΠ Α.Ε. να είναι ο Μέγας Χορηγός του Κλασσικού Μαραθώνιου της Αθήνας, του μόνου Μαραθώνιου που διεξάγεται στην αυθεντική διαδρομή, ανακοίνωσε η διοίκηση της ΟΠΑΠ.

ΟΠΑΠ: Μέγας χορηγός του κλασσικού μαραθώνιου
Την απόφαση της διοίκησης της ΟΠΑΠ Α.Ε. να είναι ο Μέγας Χορηγός του Κλασσικού Μαραθώνιου της Αθήνας, του μόνου Μαραθώνιου που διεξάγεται στην αυθεντική διαδρομή, ανακοίνωσαν κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε. Γιάννης Σπανουδάκης, ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής και ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Κλασσικού Μαραθώνιου Αθηνών Κώστας Παναγόπουλος.

«Η ΟΠΑΠ Α.Ε. επί 50 χρόνια στηρίζει τον Αθλητισμό στη χώρα μας και παρά τις περί του αντιθέτου εντυπώσεις, δεν στηρίζει οικονομικά μόνο το ποδόσφαιρο. Πολλά από τα άλλα αθλήματα, περισσότερο ή λιγότερο διαδεδομένα, όπως το μπάσκετ, το βόλεϊ, το χάντ μπολ, η κολύμβηση, η ιστιοπλοΐα, το τένις και πολλά άλλα επωφελούνται απ' τις χορηγίες της εταιρείας» υπογράμμισε ο κ. Σπανουδάκης.

«Ο στίβος, αναμφισβήτητα είναι το σπουδαιότερο, θεαματικότερο και συναρπαστικότερο από τα αθλητικά γεγονότα και γι' αυτό συστηματικά η ΟΠΑΠ Α.Ε. ενισχύει οικονομικά διοργανώσεις στίβου στο κέντρο και την περιφέρεια» πρόσθεσε, για να τονίσει ότι «κορυφαίο άθλημα του στίβου είναι ο Μαραθώνιος, με σημαντικότερη έκφρασή του τον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ένα γεγονός παγκόσμιας ακτινοβολίας, μια διοργάνωση που διαφημίζει διεθνώς τον Αθλητισμό και τη χώρα μας».

Μάλιστα, ο κ. Σπανουδάκης υπογράμμισε ότι «στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, έχουμε ανάγκη να αναδείξουμε ακόμη πιο αποτελεσματικά τα πλεονεκτήματα που διαθέτουμε ως λαός και ως χώρα, τα συγκριτικά πλεονεκτήματά μας, κομμάτια της ιστορίας και του πολιτισμού μας».

Το ύψος της χορηγίας για τον Κλασσικό Μαραθώνιο είναι 400.000 ευρώ το χρόνο, αλλά – όπως είπε - η προστιθέμενη αξία στη χώρα μας πολύ μεγαλύτερη, την οποία και η ΟΠΑΠ Α.Ε., από κοινού με τον ΣΕΓΑΣ, θα επιχειρήσουν να την αυξήσουν, εμπλουτίζοντας το γεγονός με πολλές άλλες διοργανώσεις, αθλητικού και πολιτιστικού περιεχομένου, σε όλη την Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε. χαρακτήρισε την συγκεκριμένη χορηγία, μαζί με τις μεγάλες χορηγίες προς τα SpecialOlympicsκαι την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (για την προετοιμασία των αθλητών οι οποίο θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012), ως τις κορυφαίες πρωτοβουλίες στην στήριξη του αθλητισμού.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Σεβαστής χαρακτήρισε «ιστορική στιγμή την σύναψη της συμφωνίας χορηγίας με την ΟΠΑΠ Α.Ε.», καθώς επανασυνδέει – όπως χαρακτηριστικά ανέφερε – «το νήμα ΟΠΑΠ – ΣΕΓΑΣ» το οποίο είχε διακοπεί, θυμίζοντας ότι η ΟΠΑΠ Α.Ε. από την ίδρυσή της το 1958, υπήρξε βασικός αιμοδότης γενικώς του Αθλητισμού και ειδικότερα του Κλασσικού Αθλητισμού, βοηθώντας αποφασιστικά στην ανάπτυξη όλων των αθλημάτων και την κατάκτηση διεθνών διακρίσεων.

«Βρήκαμε πολλά περισσότερα απ' έναν χορηγό» τόνισε ο κ. Παναγόπουλος, «μια εταιρεία που επενδύει πάρα πολλά σε προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό. Μια εταιρεία με την οποία μοιραζόμαστε τα ίδια οράματα».

Ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Κλασσικού Μαραθωνίου Αθηνών ανακοίνωσε ότι ο εφετινός αγώνας θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της UNESCOκαι θα είναι αφιερωμένος στην Κοινωνική Αλληλεγγύη, ενώ αποκάλυψε ότι στην διάρκεια της προηγούμενης νύχτας – και μετά από τα θλιβερά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην πλατεία Συντάγματος – υπήρξαν κάποιες ακυρώσεις συμμετοχών (14 σε ένα σύνολο που ξεπερνούν τις 10.000 έως σήμερα), θέλοντας να επισημάνει ότι η εικόνα της χώρας όπως μεταδίδεται στο εξωτερικό είναι δυνατόν να βλάψει και προσπάθειες που αποβλέπουν στην διαφήμιση της Ελλάδας και των ασύγκριτων πλεονεκτημάτων της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v