Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κορρές: Σε νέα φάση με νέο management

Ενισχυμένη με νέο management και τη συνδρομή στρατηγικού επενδυτή, η Κορρές στρέφεται στην περαιτέρω ανάπτυξη της φίρμας στις διεθνείς αγορές

Κορρές: Σε νέα φάση με νέο management
Ενισχυμένη με νέο management και τη συνδρομή στρατηγικού επενδυτή, η Κορρές στρέφεται στην περαιτέρω ανάπτυξη της φίρμας στις διεθνείς αγορές, στην είσοδο της σε νέες προιοντικές κατηγορίες αλλά και στην εντατικοποίηση των εργασιών του τομέα έρευνας και ανάπτυξης νέων προιόντων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρίας κ.Γ.Κορρέ και τα όσα δήλωσε στο περιθώριο της τακτικής γ.σ. των μετόχων της εταιρίας, ανοίγει ένας νέος κύκλος ανάπτυξης, όπου θα δοθεί έμφαση στην επιχειρησιακή συγκρότηση της εταιρίας υπό τον νέο CEO κ.Δ.Βιδάκη (πολύπειρο στέλεχος με θητεία σε πολυεθνικές όπως η Coca Cola και η Unilever) και στην εκμετάλλευση των ευκαιριών διείσδυσης της φίρμας στις διεθνείς αγορές.

Σύμφωνα με τον κ.Κορρέ, η τάση υπέρ των φυσικών καλλυντικών προιόντων στο εξωτερικό είναι δεδομένη, τα οποία μάλιστα αποτελούν το 30% της παγκόσμιας αγοράς καλλυντικών.

Ετσι, πέρα από τα 75 σημεία πώλησης που διαθέτει η εταιρία στο εξωτερικό, ο στόχος για το 2011 είναι η ενδυνάμωση της παρουσίας της στις αγορές της Ισπανίας, της Γερμανίας και της Ρωσίας, όπου εκτιμάται ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια.

Παράλληλα, συνεχίζεται το ερευνητικό έργο της εταιρίας, του οποίου ηγείται ο κ.Γ.Κορρές, και το οποίο σκοπεύει να αξιοποιήσει τις σχέσεις με επιλεγμένους καλλιεργητές βοτάνων για την παραγωγή νεών προιόντων.

Ηδη, η εταιρία λανσάρει στην ελληνική αγορά μια νέα σειρά βιταμινούχων σκευασμάτων, η οποία αποτελείται προς το παρόν από 8 κωδικούς, που αναμένεται να αυξηθούν σύντομα.

Παράλληλα κατά τη διάρκεια της τακτικής γ.σ. επικυρώθηκε η είσοδος της κ.Α.Δαυίδ στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας με ποσοστό 14,1% έναντι ποσού 741 χιλ.ευρώ, κίνηση που αναμένεται να ενισχύσει τη ρευστότητα της εταιρίας στο τρέχον διάστημα.

Οσον αφορά τις οικονομικές επιδόσεις, η εταιρία βάσει των ενδείξεων που διαθέτει, εκτιμά ότι στο εξάμηνο της χρήσης οι πωλήσεις θα εμφανιστούν βελτιωμένες καθώς το β’ τρίμηνο υπήρξε σαφώς καλύτερο του α’ τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v