Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ridenco: Μέχρι το Σεπτέμβριο και βλέπουμε…

Την έκβαση της διαδικασίας συνδιαλλαγής, η οποία αναμένεται να καταλήξει στις 21 Σεπτεμβρίου, αναμένει η Ridenco, η οποία κινείται πλέον επί ξυρού ακμής έχοντας απολέσει όλες τις συμβάσεις αντιπροσώπευσης επώνυμων φιρμών.

Ridenco: Μέχρι το Σεπτέμβριο και βλέπουμε…
Την έκβαση της διαδικασίας συνδιαλλαγής, η οποία αναμένεται να καταλήξει οριστικά στις 21 Σεπτεμβρίου στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, αναμένει η Ridenco, η οποία κινείται πλέον επί ξυρού ακμής έχοντας απολέσει όλες τις συμβάσεις αντιπροσώπευσης επώνυμων φιρμών που διέθετε στην ελληνική αγορά.

Μόλις προχθές και η φίρμα LaMartina κατήγγειλε τη σύμβαση που διέθετε με την εταιρία μετά της Timberland και Nautica αφήνοντας ουσιαστικά την εταιρία χωρίς αντιπροσωπείες, αλλά με 65 καταστήματα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το οξύμωρο της διατήρησης του δικτύου χωρίς τη διασφάλιση ότι αυτό θα συνεχίσει να διαθέτει εμπόρευμα, προσπάθησε να εξηγήσει ο αντιπρόεδρος της Ridenco, κ.Αποστολάκος στο περιθώριο της τακτικής γενικής συνέλευσης της εταιρίας. «Τα καταστήματα έχουν εμπορεύματα, τα οποία κατορθώσαμε να προμηθευτούμε καταβάλλοντας μετρητά» ανέφερε, καθώς οι πιστώτριες τράπεζες δεν εκδίδουν εγγυητικές στην Ridenco, κατόπιν και της αίτησης της υπαγωγής στο άρθρο 99.

Στη σχετική ερώτηση για το τι θα γίνει από Σεπτέμβρη οπότε θα πρέπει να διατεθούν νέες συλλογές, ο κ.Αποστολάκος παρέπεμψε στην αίτηση συνδιαλλαγής που θα εκδικαστεί τότε, τονίζοντας ότι «όλα θα κριθούν από την έκβαση της διαδικασίας».

Στο μεταξύ δεν αποκάλυψε ποια είναι η πρόταση της εταιρίας την οποία επεξεργάζεται η Deloitte προς τους πιστωτές – τράπεζες και προμηθευτές-, ούτε αν από πλευράς των βασικών μετόχων προβλέπεται η διενέργεια κινήσεων αύξησης της κεφαλαιακής επάρκειας της εταιρίας.

Επανέλαβε ωστόσο ότι η εταιρία κινείται νομικά έναντι της Timberland και της Nautica καθώς και ότι αντίστοιχη κίνηση θα εκδηλωθεί και προς την LaMartina, χωρίς ωστόσο να διευκρινιστεί ποια είναι τα νομικά επιχειρήματα που θα χρησιμοποιήσει η Ridenco, η οποία απώλεσε τα δικαιώματα αντιπροσώπευσης όταν εμφάνισε αδυναμία να τηρήσει τους όρους των συμβάσεων με τις εν λόγω διεθνείς εταιρίες ένδυσης.

Σε ότι αφορά την αναδιάρθρωση του δικτύου καταστημάτων, ο κ.Αποστολάκος ανέφερε ότι στο εξωτερικό έχουν ήδη κλείσει οι θυγατρικές στην Εσθονία και την Τσεχία, στη Ρουμανία λειτουργούν μόνο 2 καταστήματα, από 4 σε Ουγγαρία και Ιταλία, 6 καταστήματα στην Τουρκία και από 2 σημεία σε Κύπρο και Ισπανία, ενώ στην Ελλάδα εξακολουθούν να λειτουργούν 45 καταστήματα.

Ο σχεδιασμός της εταιρίας δεν είναι ακόμη ξεκάθαρος όσον αφορά τον περιορισμό ή τη διατήρηση του δικτύου, καθώς ο Σεπτέμβριος (και η εκδίκαση της αίτησης συνδιαλλαγής) θα καθορίσει τις επόμενες κινήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v