Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eπιστροφή κεφαλαίου 0,045€ από την MLS

Τη διανομή ποσού 0,045 ευρώ ανά μετοχή ως επιστροφή κεφαλαίου ενέκρινε η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας υψηλής τεχνολογίας MLS Πληροφορική που πραγματοποιήθηκε σήμερα 30/6/2011.

Eπιστροφή κεφαλαίου 0,045€ από την MLS
Τη διανομή ποσού 0,045 ευρώ ανά μετοχή ως επιστροφή κεφαλαίου ενέκρινε η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας υψηλής τεχνολογίας MLS Πληροφορική που πραγματοποιήθηκε σήμερα 30/6/2011.

Ειδικότερα, η γενική συνέλευση αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 558.765 ευρώ με κεφαλαιοποίηση αποθεματικού «διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο» με αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής κατά 0,045 ευρώ και στη συνέχεια την ισόποση μείωση του μετοχικού κεφαλαίου με την επιστροφή του ποσού στους μετόχους με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής.

Η διοίκηση της εταιρίας αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελληνική αγορά και επηρέασε και την Ελληνική αγορά πλοήγησης. Η εταιρία κατάφερε να διατηρήσει το θετικό momentum με μειωμένα βέβαια μεγέθη και το 2010. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και προ της έκτακτης εισφοράς ύψους 185 χιλ.ευρώ, διαμορφώθηκαν σε 1,82 εκατ.ευρώ από 2,4 εκατ.ευρώ το 2009 . Μετά την έκτακτη εισφορά τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 1,64 εκατ.ευρώ. Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 10 εκατ.ευρώ έναντι 14,8 εκατ.ευρώ το 2009 .

Όπως επισημάνθηκε από τη διοίκηση, η εταιρία αντιδρώντας στα νέα δεδομένα μείωσε τα λειτουργικά της έξοδα, το κόστος πρώτων υλών και το κόστος παραγωγής. Αυτή η πολιτική είχε ως αποτέλεσμα ήδη το α΄τρίμηνο του 2011 να καταγράψει αύξηση της κερδοφορίας της σε 849 χιλ. ευρώ από 835 χιλ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2010. Ταυτόχρονα, η MLS διατήρησε την υγιή χρηματοοικονομική της διάρθρωση (μηδενικό τραπεζικό δανεισμό και υψηλή ρευστότητα) και ενίσχυσε τις επενδύσεις της σε έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και τεχνολογιών, που θα απευθύνονται σε επιλεγμένες αγορές του εξωτερικού με αιχμή του δόρατος τη διεθνή καινοτομία MLS Talk&Drive.

Το 2010 η MLS διατήρησε και διεύρυνε το μερίδιό της στην ελληνική αγορά πλοήγησης, ενώ αξιοποίησε την επένδυση που πραγματοποίησε τα τελευταία τρία χρόνια στους διαδραστικούς πίνακες αναλαμβάνοντας ένα σημαντικό μέρος(1,6 εκατ. ευρώ)από το πρώτο πιλοτικό έργο για την εισαγωγή των διαδραστικών πινάκων στα ελληνικά σχολεία. Παράλληλα, η εταιρία κινήθηκε στην αγορά πλοήγησης για Smartphones μετά και την κυκλοφορία του MLS Destinator για iPhone της Apple και για τα κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό Android της Google.

Η εταιρία θα συνεχίσει να δίνει έμφαση στην ανάπτυξη καινοτόμων και πετυχημένων εμπορικά προϊόντων και τεχνολογιών τόσο στον τομέα της πλοήγησης όσο και της εκπαιδευτικής τεχνολογίας, ενώ στο πλαίσιο του τριετούς επιχειρηματικού της πλάνου θα εντείνει τις προσπάθειες και τις επενδύσεις της με στόχο την ανάπτυξη της σε αγορές του εξωτερικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v