Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Απέρριψε προσφορά της Τέρνα

Τη διενέργεια νέου διαγωνισμού για την ενοικίαση αεροστροβιλικών μονάδων ισχύος 120-130 MW, τους θερινούς μήνες του 2005 αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, απορρίπτοντας την προσφορά της Τέρνα.

ΔΕΗ: Απέρριψε προσφορά της Τέρνα
της Χρύσας Λιάγγου

Νέο διαγωνισμό θα πραγματοποιήσει η ΔΕΗ για την ενοικίαση αεροστροβιλικών μονάδων ισχύος 120-130 MW, τους θερινούς μήνες του 2005.

Το διοικητικό συμβούλιο της Επιχείρησης σε συνεδρίασή του σήμερα το απόγευμα, απέρριψε την προσφορά της Τέρνα και αποφάσισε τη διενέργεια νέου διαγωνισμού.

Η ΔΕΗ είχε σύμβαση με την Τέρνα για το θέρος του 2004, και σύμφωνα με πληροφορίες, κάλεσε την εταιρία να προσφέρει έκπτωση η οποία όμως δεν κρίθηκε ικανοποιητική.

Η νέα προσφορά της Τέρνα αναφέρεται σε έκπτωση 4% επί του προηγούμενου τιμήματος, ύψους 8,9 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, η ΔΕΗ αποσύρθηκε από την τελική φάση του διαγωνισμού για την υποβολή προτάσεων εξαγοράς των δύο ενεργειακών μονάδων της Ρουμανίας.

Όπως αναφέρει σε τηλεγράφημά του από το Βουκουρέστι το πρακτορείο Dow Jones, επικαλούμενο ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της Ρουμανίας, η αμερικανική AES Corp και η ΔΕΗ, δεν θα συνεχίσουν στην επόμενη φάση, χωρίς να αναφέρει τους λόγους.

Στην τελική φάση αντίθετα προκρίθηκαν η ισπανική Fenosa, η γερμανική E.ON, και η τσεχική CEZ.

Παράλληλα, το υπουργείο αποφάσισε να παρατείνει την προθεσμία για την υποβολή των τελικών προσφορών, στις 18 Οκτωβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v