Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσαμάζ: Ο ΟΤΕ δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες ότι ο ΟΤΕ δεν μπορεί να συνεχίσει την πορεία του προς το μέλλον με τα κεκτημένα του παρελθόντος έστειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού κ Μιχάλης Τσαμάζ.

Τσαμάζ: Ο ΟΤΕ δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι
Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες ότι ο ΟΤΕ δεν μπορεί να συνεχίσει την πορεία του προς το μέλλον με τα κεκτημένα του παρελθόντος έστειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού κ Μιχάλης Τσαμάζ κατά τη γενική συνέλευση του ΟΤΕ η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα.

Ο κύριος Τσαμάζ σημείωσε ότι οι αιτίες για την μείωση των οικονομικών επιδόσεων του ΟΤΕ είναι 1) η επίδραση της ελληνικής οικονομίας 2) του «άρρωστου» ανταγωνισμού3) της άδικης και κοντόφθαλμης ρύθμισης 4) ο τρόπος λειτουργίας 5) η εταιρική κουλτούρα του ΟΤΕ

Ειδικά για τους δύο τελευταίους λόγους μπορούμε να κάνουμε πολλά για να πετύχουμε βελτιώσεις, τόνισε. Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ χαρακτήρισε ήπια τα μέτρα που έχει λάβει ο ΟΤΕ μέχρι σήμερα σε σχέση με αντίστοιχα που έχουν λάβει άλλες εταιρείες, ενώ ξεκαθάρισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να καταλάβουν όλοι ότι ο ΟΤΕ, είναι πια μια πολυμετοχική ιδιωτική εταιρία που χρηματοδοτείται με τους κανόνες των διεθνών αγορών.

Ο κ Τσαμάζ περιέγραψε τους οχτώ άξονες πάνω στους οποίους θα πρέπει να εργαστεί ο ΟΤΕ για να πετύχει τον μετασχηματισμό του, προκειμένου να είναι έτοιμος όταν του επιτρέψουν οι συνθήκες όπως σημείωσε να συγχωνευτεί με την Cosmote.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων μιλώντας στη γενική συνέλευση σημείωσαν ότι ως σήμερα οι εργαζόμενοι δεν έχουν δει τίποτα θετικό από την Deutsche Telecom πλην από κάποιων συνεργιών που εξυπηρετούν την ίδια, όπως είπε ο πρόεδρος της ΟΜΕ - ΟΤΕ ,ενώ από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας έκανε αναφορά σε φημολογία η οποία είπε “έριξε τη μετοχή εκεί που την έριξε για να αγοράσουν κάποιοι με υπερτίμημα 15% και πάλι να είναι κερδισμένοι”.

Η γενική συνέλευση των μετόχων αναμένεται να εγκρίνει διανομή μερίσματος 0,1179 ευρώ ανά μετοχή, καθώς και πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών ως 10% του μετοχικού κεφαλαίου για διετή περίοδο και με εύρος τιμής από 3 ως 30 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v