Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέοι τομείς δραστηριοποίησης για την Intrakat

Σε νέους προσοδοφόρους τομείς δραστηριοποίησης στηρίζεται η στρατηγική ανάπτυξης της Intrakat για το επόμενο διάστημα, όπως αυτή παρουσιάστηκε σε εκπροσώπους του Τύπου από τη διοίκηση της εταιρίας, η οποία έδωσε και τις εκτιμήσεις της για τον κύκλο εργασιών της χρήσης του τρέχοντος έτους.

Νέοι τομείς δραστηριοποίησης για την Intrakat
της Αντιόπης Σχοινά

Στα 38 έως 42 εκατ. ευρώ αναμένεται να διαμορφωθεί ο κύκλος εργασιών της Intrakat για το σύνολο του 2004, ενώ με τις συμμετοχές σε κοινοπραξίες ο κύκλος εργασιών υπολογίζεται στα 50 έως 54 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια συνάντησής της με εκπροσώπους του Τύπου η διοίκηση της εταιρίας.

Όσον αφορά την κερδοφορία για το εν λόγω διάστημα, αναμένεται να ανέλθει στο 15% - 16% επί του κύκλου εργασιών.

Αντίστοιχη ανάπτυξη των εργασιών προβλέπεται και για την Intracom Construct, η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά των Βαλκανίων και ο κύκλος εργασιών της στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης εκτιμάται στα 8 εκατ. ευρώ, έναντι 5,9 εκατ. ευρώ που ήταν το 2003.

Παράλληλα η διοίκηση της εταιρίας ανέλυσε τη στρατηγική ανάπτυξης για το επόμενο διάστημα, η οποία στηρίζεται στην είσοδο σε νέους προσοδοφόρους τομείς δραστηριοποίησης, όπως είναι τα έργα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και φυσικών πόρων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, μέσω συνεργασιών με εξειδικευμένες εταιρίες του κλάδου, στην εντονότερη δραστηριοποίηση στο χώρο του Φυσικού Αερίου μέσω της θυγατρικής ΚΕΠΑ Αττικής.

Επιπλέον στόχος της διοίκησης της εταιρίας είναι η περαιτέρω παρουσία της στις διεθνείς αγορές και ειδικότερα στις αγορές της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας, των Σκοπίων, της Αλβανίας και της Λιβύης, μέσω συνεργασιών με αντίστοιχες ελληνικές και ξένες εταιρίες που ήδη δραστηριοποιούνται στις συγκεκριμένες αγορές.

Επιπρόσθετα, όπως τόνισε ο κ. Πέτρος Σουρέτης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, αυτή στοχεύει στη σταθεροποίηση των πωλήσεων στον τηλεπικοινωνιακό τομέα, όπου η Intrakat διαθέτει υψηλή εξειδίκευση και ιδιαίτερα στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας.

Ήδη, κατά το τρέχον έτος η εταιρία έχει υπογεγραμμένες συμβάσεις τηλεπικοινωνιακών έργων 27,77 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί από τις αρχές του έτους ανέρχεται σε 58,57 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 30,80 εκατ. ευρώ προέρχονται από οικοδομικά και βιομηχανικά έργα του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Όσον αφορά στην ανάλυση του κύκλου εργασιών της εταιρίας, το 20% των έργων που έχει αναλάβει και εκτελεί προέρχεται από δημόσια έργα και μόλις 7% από έργα του Ομίλου Ιντρακόμ.

Τέλος, όπως σημειώθηκε, θετική είναι και η πορεία της θυγατρικής In Maint, η οποία έχει αναλάβει και εκτελεί σημαντικές συμβάσεις παροχής υπηρεσιών συντήρησης με εκτιμώμενο τζίρο για το 2004 στα 1 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2004 ο κύκλος εργασιών της προβλέπεται ότι θα ξεπεράσει τα 2 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v