Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

e-shop: Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, η οποία προσωρινά έγινε δεκτή, αλλά οριστικά θα συζητηθεί στις 5 Οκτωβρίου 2011, υπέβαλε η εταιρία λιανικής ηλεκτρονικών ειδών e-shop.gr για να προστατευτεί από τους πιστωτές της.

e-shop: Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99
Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, η οποία προσωρινά έγινε δεκτή, αλλά οριστικά θα συζητηθεί στις 5 Οκτωβρίου 2011, υπέβαλε η εταιρία λιανικής ηλεκτρονικών ειδών e-shop.gr, προκειμένου να προστατευτεί από τους πιστωτές της.

Σύμφωνα με πηγές από τη διοίκηση της εταιρίας, η κίνηση αυτή επιβλήθηκε για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει, παγώνοντας για ένα διάστημα τις απαιτήσεις των προμηθευτών της.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την κ. Ζ. Μαυροειδή, διευθύντρια marketing της e-shop.gr, το σύνολο των υποχρεώσεων της εταιρίας ανέρχεται σε 12 εκατ. ευρώ, για τις οποίες έχει ήδη λάβει την επιθυμητή πίστωση χρόνου όσον αφορά στην αποπληρωμή τους. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ωστόσο, που έχει επιβεβαιώσει ο δ/σ της επιχείρησης, κ.Αποστολάκης, οι υποχρεώσεις ανέρχονται στα 43 εκατ. ευρώ.

Η κ. Μαυροειδή, πάντως, σημειώνει ότι οι σχέσεις με τους πιστωτές και τους προμηθευτές παραμένουν καλές και υπάρχει και από τις δύο πλευρές θετική στάση για την ομαλή εξέλιξη της συνεργασίας.

To business plan της εταιρίας βασίζεται στη μείωση του κόστους, που θα επιτευχθεί μέσω της αναδιάρθρωσης του δικτύου της και της ανάπτυξής της με επέκταση σε νέες προϊοντικές κατηγορίες. Ήδη, η εταιρία εκτιμά ότι έχει επιτύχει μείωση του κόστους κατά 20% - 25%, η οποία πιστεύεται πως έχει φέρει ισορροπία στα μεγέθη της.

Σημειώνεται ότι η e-shop έκλεισε τη χρήση του 2010 με κύκλο εργασιών 105 εκατ. ευρώ και ζημίες 2 εκατ. ευρώ, όταν τα μεγέθη του 2009 ήταν 128,36 εκατ. ευρώ και 1,3 εκατ. ευρώ ζημίες αντίστοιχα. Με βάση πληροφορίες, το 2011 παρατηρείται υποχώρηση του τζίρου κατά 25%, ωστόσο, σύμφωνα με την κ. Μαυροειδή, το τελευταίο διάστημα καταγράφεται αντιστροφή της τάσης με αυξητικές πωλήσεις και άνοδο της μέσης απόδειξης.

Με βάση τα παραπάνω, και δεδομένου ότι η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 γίνει δεκτή, η διοίκηση της εταιρίας εκτιμά ότι θα επιστρέψει στην κερδοφορία το 2012.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v