Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κριτήρια εταιρικής διακυβέρνησης πληρεί η Αλουμύλ

Στις 42 εισηγμένες εταιρίες, που πληρούν τα κριτήρια εταιρικής διακυβέρνησης που έχει θεσπίσει το ΧΑ, συμπεριλαμβάνεται η εταιρία Αλουμύλ. Συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση ”Aluminium 2004” στο Essen (Γερμανία).

Κριτήρια εταιρικής διακυβέρνησης πληρεί η Αλουμύλ
Στις 42 εισηγμένες εταιρίες, που πληρούν τα κριτήρια εταιρικής διακυβέρνησης που έχει θεσπίσει το ΧΑ, συμπεριλαμβάνεται η εταιρία Αλουμύλ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρίας Αλουμύλ, τα κριτήρια αυτά αφορούν - μεταξύ άλλων – άρτια οργανωτική δομή, ισχυρή, ανεξάρτητη και επαρκώς στελεχωμένη Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου, σύγχρονο τμήμα Μετόχων - Χρηματιστηριακών Θεμάτων, αναλυτική και τακτική πληροφόρηση του συνόλου των δράσεων και γεγονότων στην Αλουμύλ και στον όμιλο προς μετόχους και συμμετόχους.

Επιπρόσθετα, προϋποθέτουν διευρυμένο με ανεξάρτητα μέλη Διοικητικό Συμβούλιο, Ελεγκτική Επιτροπή, παροχή κάθε δυνατής πληροφόρησης μέσω του Διαδικτύου και ιδιαίτερα μέσω των εταιρικών παρουσιάσεων και ημερίδων.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, από το Σεπτέμβριο του 2001, η Αλουμύλ έχει πραγματοποιήσει 43 ημερίδες και παρουσιάσεις, 20 εκ των οποίων μέσα στο 2004, απευθυνόμενη κυρίως σε Θεσμικούς Επενδυτές, εκπροσώπους μελών του Χ.Α. και φυσικά στο ευρύ επενδυτικό κοινό.

Τα προαναφερθέντα τμήματα, δρώντας οργανωμένα στην Αλουμύλ από το 1998, σε συνδυασμό με τη νέα εταιρική κουλτούρα, απαιτούσαν και μία αναβαθμισμένη εικόνα συνολικά στο Διαδίκτυο, η οποία ολοκληρώνεται με την τρίτη περίοδο μεταβολών.

Σημειώνεται, πως σε αυτήν, θα αποδοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη στρατηγική Marketing του ομίλου, η οποία και θα ορίζει το πνεύμα σχεδίασης των ηλεκτρονικών σελίδων.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, πως για μία ακόμη φορά, η Αλουμύλ συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση ”Aluminium 2004” στο Essen (Γερμανία), σε μία χώρα όπου η παρουσία του Ομίλου ισχυροποιείται διαρκώς.

Ειδικότερα, ανάμεσα σε 600 εκθέτες από 38 χώρες του κόσμου, ανέδειξε την πρωτοπορία της και την αξεπέραστη ποιότητα των προϊόντων της.

Τονίζεται, πως το γεγονός ότι οι επενδύσεις του ομίλου στην περιοχή της Φρανκφούρτης - η οποία αποτελεί το κέντρο Εφοδιαστικής (Logisitics) του Ομίλου για τη Δυτική Ευρώπη - ξεπερνούν τα 4 εκατ. ευρώ περίπου, σηματοδοτώντας με την ουσιαστική λειτουργία της εκεί θυγατρικής από το τρέχον έτος, τη ραγδαία αυξανόμενη παρουσία του Ομίλου στις αγορές της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v